Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir esnafı, 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimini unutmadıklarını ve unutulmaması gerektiğini vurguladı. Bu girişim, Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunu ortaya koyduğu bir mücadeleye dönüşmüştü. Eskişehirli esnaflar, darbe girişiminin yıl dönümünde iş yerlerine Türk bayrakları astılar, bu duyarlı hareketleriyle çevreden takdir topladılar.

Eskişehir'de bulunan çarşı esnafından Cengizhan Şen, 15 Temmuz'u şu sözlerle anlattı: "Bugünün hainler tarafından nerdeyse ülkemizin elden gitme günü nerdeyse ülkemiz elden gidecekti ama Cumhurbaşkanımızın ve vatandaşlarımızın dik duruşuyla vatanımızı hainlerden kurtardık. Yani darbe olacaktı, kim bilir kimler başa gelecekti. Nasıl bir rejim ve yönetim gelecekti. Bu hainler darbe yapacak kadar büyümüş, devletimiz nasıl fark etmemiş bu da çok önemli herkesin kafasında soru. Ama her şeyden önce vatan, millet ve bayrak gelir. Bence herkesin bugünün anlam ve önemini iyi benimsemesi ve tepki göstermesi gerek. Biz çok büyük bir olaydan felaketten kurtulduk. Bugün daha çok bayrağın asılması gerek. Çünkü Cumhuriyet tarihinin en tehlikeli ve en büyük darbe girişimlerinden biriydi. Yani daha öncede darbeler yaşanmış ancak bunun gibi değilmiş, böyle bir hainlik yapılmamış. Halka silah doğrultulmamış, halkın üstüne tanklar sürülmemiş, bunu anlamayanlar kendinden şüphe etsin."

Eskişehirli diğer bir çarşı esnafı olan Ferhat Badır da şunları söyledi: "Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşlar bugünü unutmamalıdır. Bugün bu vatanı kurtaranların ve şehitlerimizin günüdür. Bugünü unutmak mümkün mü? 15 Temmuz, Türkiye tarihimizin en kanlı darbesi oldu. Bu vatan için, tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi Kuvâ-yı Milliye ruhuyla bir mücadele verildi. Şükür vatanımızı bizden alamadılar. Önce şehitlerimize ve gazilerimize sonra bu mücadelede emeği geçen tüm vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."