Gözden kaçırmayın

Vakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret EttiVakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret Etti

Emet Belediyesi, keçi peynirini markalaştırma çalışmaları kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı destekli projesinin ikinci aşaması olan mandıra kurulum çalışmalarına başladı. Toplam maliyeti 7 milyon TL olan mandıra, günlük 5 bin ton süt işleme kapasitesine sahip olacak ve 8 kişiye istihdam sağlayacak. Kurulum çalışmaları için gerekli olan makine ve teçhizatlar ilçeye getirildi ve kısa süre içinde kurulum çalışmalarına başlanacak. Projenin ilk aşamasında 25 üreticiye 1000 adet keçi dağıtılmış ve sürü büyüklüğü 100'e çıkarılmıştı. Belediye, daha fazla üretim yapabilmek için mandıra kurma çalışmalarına başlamıştır.

Projenin Koordinatörü olan Emet Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Ahmet Kısa, süt üretimini artırma çalışmalarının ardından "Sağlıklı üretim tesisi ile sütün zaferi" adlı bu projenin hayata geçirildiğini belirtmiştir. Kurulacak olan mandıra sayesinde, güvenli ve sürdürülebilir, yüksek kaliteli süt ürünlerinin üretimi sağlanacak ve 8 kişiye istihdam imkanı sunulacak. Ahmet Kısa, projenin ilçedeki hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacağını ve süt üretimi ile ilgili olarak tüm üreticilerin projeye dahil edileceğini ifade etmiştir.

Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, projelerinin adım adım ilerlediğini ve keçi peynirini markalaştırma çalışmalarında keçi dağıtılan ailelerin sütlerini satın almanın yanı sıra projeye dahil olamamış üreticilerin sütlerini de satın alarak ilçeye ekonomik hareketlilik sağlayacaklarını belirtmiştir. Başkan Doğan, Emet'in keçi peyniriyle tanındığını ve bu lezzeti yaymak için keçi peyniri üretimini artırmayı hedeflediklerini ifade etmiştir. İlk aşamada projelerinin hemen hemen tamamını hibe olarak almış olduklarını söyleyen Doğan, mandıra kurma çalışmalarının başlatılacağını ve 7 milyon TL'lik maliyetin yüzde 50'si için hibe destek sağlandığını açıklamıştır. Mandırada keçi peyniri üretimi yanı sıra, büyükbaş hayvan üreticilerinin sütlerini de toplayarak diğer süt ürünlerini de üretmeyi planladıklarını belirtmiştir.