Gözden kaçırmayın

Vakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret EttiVakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret Etti

Eskişehir'de sıcaklık 40 dereceye kadar çıkınca, Ova isimli at bahçe hortumunu kullanarak serinliyor. Yaz aylarında hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte, insanlar gibi hayvanlar da zor durumda kalabiliyor. Aynı durum Mahmudiye ilçesinde de yaşanıyor. Bu ilçede yetiştirilen atlar da sıcaktan etkileniyor. İlçede şampiyon atlar yetiştiren yerli yetiştiriciler, hayvanlarını serinletmek için çeşitli yöntemlere başvuruyorlar. Yenel Kaya adlı yetiştiricinin Ova isimli atı da her gün bahçe hortumunu kullanarak litrelerce su içiyor. Bu yöntemle ilgi çeken at, büyük keyif alıyor. Yetiştirici tarafından ıslatılan at daha sonra yemek yemek için alana salınıyor. Sıcaklıkların zaman zaman 40 dereceye kadar çıktığı ilçede atlar, serinlemeleri için ıslatılıyorlar.

Yetiştirici Yenel Kaya, Ova isimli atının taylığından beri bu şekilde serinlediğini belirtiyor. Atın her antrenmandan sonra ayakları ve bacaklarının bu şekilde yıkandığını söyleyen Kaya, atının her gün duş aldığını ve buna alışkın olduğunu söylüyor. At su ihtiyacı olduğunda hortum kullanarak su içiyor ve doyduğu zaman hortumu bırakıyor. Atların bizden daha akıllı olduğunu söyleyen Kaya, atın hortumu pipet gibi kullandığını ve doyduktan sonra bıraktığını ifade ediyor.