Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

TÜRKİYE YÜZYILI'NIN KAHRAMANLARI

Afyonkarahisar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimine karşı milletin destanını yazdığı 7. yıl dönümünde bir kez daha tek yürek oldu. Zafer Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, bayraklarını ellerinde sallayarak darbe girişimini bir kez daha protesto etti. Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden kurtuluşunun 7. yıl dönümü Zafer Meydanı'nda düzenlenen anma programıyla kutlandı. Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen etkinlikler, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında gerçekleştirilen kutlamalarla dolu bir geceye dönüştü. Şehir, 15 Temmuz'un sembolü olarak Türkiye'nin kahramanlarını unutmadığını bir kez daha gösterdi.

252 kahraman şehidimizi anma programında, saat 20:00'de Zafer Meydanı'nda başlayan etkinlikler Mehter Takımı gösterileriyle başladı ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gece boyunca 15 Temmuz ile ilgili müzik, video ve belgesel gösterileri yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşması da sinevizyon aracılığıyla aktarıldı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de yaptığı konuşmada vatanına, milletine ve demokrasiye sahip çıkan tüm vatandaşları tebrik etti. Başkan Zeybek, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin başladığı ilk dakikaları Afyonkarahisarlılarla paylaştıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, tüm şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anarak konuşmasına başladı. Zeybek, "Cenab-ı Hak, ülkemize bir daha böyle günleri yaşatmasın. Bir âlimin söylediği gibi 'Müslümanlar cahil kaldıkça İslamiyet'ten, Hristiyanlar da ilim sahibi oldukça Hristiyanlıktan uzaklaşır'. Maalesef, dinin Allah'ın istediği gibi değil, birilerinin istediği gibi öğrenilmeye çalışılması sonucunda böyle olaylar ortaya çıkıyor. 'Bir dakikalık tefekkür, 70 yıllık nafile ibadetten üstündür' diyen bir dinin mensuplarıyız. Maalesef, 30 yıldan fazla bir süredir bu ülkenin içine sinmiş, ekmek yediği, su içtiği, havasını teneffüs ettiği bu ülkeye silah çevirecek insanlar yetiştirildi. Allah'a şükrediyoruz ki, Necip Fazıl'ın dediği gibi 'Öz yurdunda garipsin, öz yurdundan parya'. Bu aziz millet, parya olmadığını, öz yurduna 15 Temmuz'da sahip çıkarak bir kez daha gösterdi. Tarihimize baktığımızda her 10-20 yılda bir mücadele yaşandı, ama Cumhurbaşkanımızın dik duruşuyla bu darbeler tarihe gömüldü. 15 Temmuz günü Afyon'da hem gençlerimiz hem de yaşlılarımız meydanlardaydı. İnsanlarımızın bu ruha ve bilince sahip oldukça, güvenilir bir lider olduğu sürece bu millet yıkılmaz. Allah, bu ülkeye bir daha böyle günler yaşatmasın ve fırsat kollayanlara da fırsat vermesin" dedi.

15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında millete birlik ve beraberlik ruhu aşılayan sala sesi, Türkiye genelindeki tüm camilerden aynı anda yükseldi. Afyonkarahisar'daki tüm camilerde de darbeleri susturan salalar okundu ve dualar edildi.