Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Bilecik Belediyesi tarafından Bahçelievler Mahallesi'nde dikiş kursu ve kadın spor yaşam merkezi açıldı. Kadınlar, dikiş kursunda ürettikleriyle aile ekonomilerine katkı sağlayabilecekler. Hürriyet ve Bahçelievler Mahallesi sakinlerinin hem spor yapacağı hem de dikiş kursunda üretim yaparak aile ekonomilerine destek sağlayabileceği tesislerin açılışına Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.

Açılış öncesi konuşan Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, Bahçelievler ve Hürriyet Mahallesi sakinleri için güzel bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, kadınların değerinin toplumda hak ettiği şekilde görülmediğini ifade etti. Kadınların sosyal alanlarda bir araya gelebileceği, kendi iş alanlarını oluşturabileceği ve gelişebileceği yerlerin önemli olduğunu vurguladı. Kadınların değişimi ve gelişimi için toplumun değişmesi ve gelişmesinin önemli olduğunu söyledi. Subaşı, kadınların eğitildiği zaman çocuklarının da eğitim alacağını ve bilgi birikimini evlerine taşıyacağını belirtti. Bahçelievler ve Hürriyet Mahallesi'nde bulunan spor salonunun bazı eksiklikleri olduğunu ve bu nedenle Kadın Yaşam ve Spor Merkezi oluşturduklarını ifade etti.

Başkan Vekili Subaşı, konuşmasında ayrıca dikiş kursunun önemine değinerek, kadınların dikiş kursunda ürettikleriyle aile ekonomisine katkı sağlayabileceklerini söyledi. Dikiş kursunun bir hobi, sosyalleşme ve istihdam merkezi olarak düşünüldüğünü belirtti. Bilecik Belediyesi olarak, bu tür el emeği ürünlerin üretileceği ve satışının gerçekleştirileceği atölyeleri de hizmete sunacaklarını dile getirdi.

Konuşmanın ardından Başkan Vekili Subaşı ve beraberindekiler tesislerin açılışını yaparak, geziye çıktı. Mahalle sakinleri de spor salonu ve dikiş kursunun açılmasından dolayı memnuniyetlerini ifade ederek Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı'na teşekkür etti.