Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Anadolu Üniversitesi, 2022-2023 eğitim öğretim yılında akademik başarıların yanı sıra spor alanında da büyük bir başarı elde etti. Üniversitenin sporcuları, katıldıkları çeşitli spor organizasyonlarında birçok madalya kazandı.

Bulgaristan Açık Tekvando Turnuvası'nda Anadolu Üniversitesi öğrencisi Deniz Dağdelen, kendi kilogramında altın madalya alarak büyük bir başarıya imza attı. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) ÜNİLİG Karate Türkiye Şampiyonası'nda Anadolu Üniversitesi sporcuları Oğuz Furkan Kaçar ve Zeynep Beyza Coşkun kendi kategorilerinde Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazandı. ÜNİLİG atletizm müsabakalarında ise Sinan Ören, 400 metre yarışında gümüş madalya, 400 metre engelli yarışlarında ise altın madalya kazandı. ÜNİLİG Türkiye Eskrim Şampiyonası'nda ise kadın eskrim takımı büyük bir başarı göstererek altın madalya kazandı. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileri flöre kategorisinde Türkiye ikincisi ve bireysel flöre kategorisinde de Türkiye üçüncüsü oldu. TÜSF ÜNİLİG Taekwondo Türkiye Şampiyonasında ise Sergen Curabaz ve Esra Akbulak altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonu oldu.

Anadolu Üniversitesi, hentbol dalında da büyük bir başarı elde etti ve TÜSF Hentbol Kadınlar Süper Ligi şampiyonu oldu. Üniversitenin hentbol takımı final maçında Siirt Üniversitesini mağlup ederek bu unvanı kazandı. Ayrıca TÜSF ÜNİLİG Oryantiring Türkiye Şampiyonası'nda Cenk Özgüler altın madalya kazanarak Türkiye ikincisi oldu. Anadolu Üniversitesi Erkek Oryantiring Takımı ise Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Anadolu Üniversitesi öğrencileri okçuluk, halter ve taekwondo dallarında da büyük bir başarıya imza attı. Okçuluk Takımı, Türkiye Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanırken, görme engelli sporcu Salih Veysel Kök, Halter Şampiyonasında iki dalda da altın madalya kazandı. Taekwondo sporcuları ise Dünya Üniversite Oyunları'nda Türkiye'yi ve Anadolu Üniversitesi'ni temsil etmek için hazırlık yapıyor.

Anadolu Üniversitesi sporcularının elde ettiği bu başarılar, üniversiteyi gururlandırdı ve gelecek spor organizasyonlarına umut verdi.