Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Isparta'da hububat hasadı için biçerdöverler tarlalara girmeye başladı. Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hububat hasadında dane kaybını en aza indirmek amacıyla 35 teknik personeli olan 13 ekip tarafından kontrol işlemleri gerçekleştiriyor. Bu kontrollerle, hasat sırasında meydana gelen kayıpların önüne geçilmeye çalışılıyor.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, biçerdöver hasadında dikkat edilmesi gereken dane kaybının önemli bir konu olduğunun altı çizildi. Çünkü bu kayıplar, milli ekonomimize zarar verebilmektedir. Bu nedenle, Isparta'da 2023 yılında biçerdöver hasadında kabul edilebilir kayıp oranı %3 olarak belirlenmiştir. Yapılan kontrollerde bu oranın üzerinde kayıp yapıldığı tespit edilen ve uygulama talimatlarına uymayan biçerdöver sahipleri ve operatörlere idari yaptırımlar uygulanmaktadır. Tarım müdürlüğü, çiftçilerin emeklerinin karşılığını alacakları, kayıp olmadan verimli bir hasat sezonu geçirmelerini diler.