Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

Dinar Organize Sanayi Bölgesi, balık işleme, paketleme ve depolama tesisine yönelik olarak 25.000 m2'lik bir sanayi parselini yatırımcılara tahsis etti. Bu yatırım projesinin ilk adımları, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kaymakamımız Kemal Duru, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Belediye Başkanı Nihat Sarı, Dinar Ticaret Sanayi Odası Başkanı Veli Özcan, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Çetin, iş adamı İlker Çalışkan ve Bölge Müdürü İbrahim Er'in katılımlarıyla gerçekleştirilen bir sözleşme imza töreniyle atıldı.

Dış Ticaret ve Su Ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Ömer SÖNMEZ (Össunar Balık), Muhammet ÇITIRKI (Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi) ve Kemal KILIÇ (Agroline Danışmanlık) isimli iş insanları, Dinar OSB'de bir Su Ürünleri tesisi kurmak için güçlerini birleştirdi. Duru Sea Foods adlı şirket tarafından kurulacak olan Su Ürünleri İşleme, Paketleme ve Depolama fabrikası, 10.000 m2 kapalı alana sahip olacak ve günlük olarak 25 ton balık işleyerek Avrupa, Rusya ve Japonya pazarlarına katma değerli ürünler olarak ihraç edilmesi hedefleniyor. Ayrıca, taze ve dondurulmuş balık ürünleri iç pazarda da sunulacak. Tesis, başlangıçta 50 kişiye istihdam sağlayacak ve tam kapasiteye ulaştığında 300 kişiye kadar istihdam yaratması planlanıyor. Bu yatırımın doğrudan getirileri yanında, yatırımcıların yakın tesislerden su ürünleri satın alması da bölgedeki su ürünleri üreticilerine dolaylı olarak katkı sağlayacak. Planlara göre, Dinar OSB'deki tesisin temeli yakın bir zamanda atılacak ve yaklaşık bir yıl içinde faaliyete geçmesi planlanıyor.

OSB Yönetim Kurulu, yatırımı bölgelerini tercih ettiği için şirket yetkililerine teşekkür ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.