Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesindeki kavşak düzenlemesiyle ilgili çalışmaların yetersiz olduğunu düşünen çevre esnafı, kentteki trafik sıkıntısının daha geniş çaplı çözümler gerektirdiğini belirtti. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kavşak düzenleme çalışmalarıyla bölgedeki trafik yoğunluğu azaltılmaya çalışılıyor. Ancak, kentteki nüfus ve araç sayısının artmasıyla birlikte ortaya çıkan trafik sorunu için daha kapsamlı çalışmaların yapılması gerektiği düşünülüyor. Çevre esnafı, tramvayların geçtiği bölgelere alt ve üst geçitlerin yapılması gerektiğini vurguluyor.



Kentte trafiği rahatlatacak düzenlemeler yapılması önemli olsa da, beklendiği kadar etkili olmayabileceğini belirten esnaflardan Hüseyin Kurtuluş, özellikle Cumhuriyet Bulvarı, Yunus Emre Caddesi ve Mustafa Kemal Atatürk Caddesi gibi bölgelerde akşam saatlerinde trafik sıkışıklığı yaşandığını ve bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade etti. Kurtuluş, alt veya üst geçitlerin yapılması gerekliliğini vurgulayarak, tramvaylar sebebiyle sık sık trafik yoğunluğunun yaşandığını ve bu durumun ambulansların da trafiğe sıkışmasına sebep olduğunu söyledi. Çevre esnafı, alt veya üst geçit yapılmasıyla birlikte trafik sorununun çözülebileceğine dikkat çekti.



Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Odunpazarı bölgesinde yaptığı kavşak düzenleme çalışmalarına ilişkin bilgilere göre, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile yapılan hizmet protokolü çerçevesinde kavşak düzenlemesi gerçekleştiriliyor. Cumhuriyet Bulvarı ile Atatürk Lisesi arasında bulunan orta refüjün küçültülerek şerit sayısının 3'e çıkarılacağı çalışmalarla, belediye otobüslerinin güzergahında da değişiklikler yapılmış olacak. Ayrıca, Tarihi Odunpazarı Bölgesi girişinde bulunan Anadolu Üniversitesi Cumhuriyet Tarihi Müzesi önündeki orta refüjün kaldırılması planlanıyor. Düzenleme sayesinde Atatürk Bulvarı'ndan Atatürk Lisesi'ne geliş yönündeki trafik yükünün azaltılması amaçlanıyor.