Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Türkiye'nin sanat eğitimi alanında önde gelen bir fakültesi olan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), öğrencilerine çağdaş bir eğitim anlayışıyla sanatçı yetiştirme fırsatı sunuyor. GSF'nin Dekanı Prof. Rahmi Atalay ve Dekan Yardımcıları Prof. Duygu Kahraman ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Ateşli gibi öğretim üyeleri, öğrencilerin özgün ve üretken bir eğitim ortamına sahip olmasını sağlıyor. 40 yıla yakın bir süredir faaliyet gösteren fakülte, öğrencilerine yurt dışı eğitim imkanları da sunuyor ve geniş bir alanda hizmet vermektedir.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Seramik, Grafik Sanatlar, Heykel, Çizgi Film ve Animasyon, Resim ve Cam bölümleriyle donanımlı bir eğitim sağlamaktadır. Genç ve dinamik bir eğitim kadrosu ve teknolojik altyapısıyla GSF, öğrencilere yenilenmiş derslikler ve bilgisayar laboratuvarlarıyla destek vermektedir. Ayrıca fakülte, yan dal ve çift ana dal programlarıyla öğrencilerin ilgi alanlarını genişletmelerine ve öğrenci değişim programlarıyla da farklı ülkelerde deneyim kazanmalarına olanak sağlamaktadır. Anadolu Üniversitesi GSF, proje tabanlı üretim yapmak isteyen yetenekli adaylara da kapılarını açmaktadır.

GSF öğrencileri, ulusal ve uluslararası sanat ve tasarım yarışmalarında büyük başarılar elde etmektedir. Geçtiğimiz yıl öğrenciler, toplamda 32 ödül kazanmıştır. Mezunlar arasında da başarılı isimler bulunmaktadır. Örneğin, Onur Şentürk "Ejderha Dövmeli Kız" filminin jeneriğini tasarlamış ve yönetmiştir. Ayrıca, Murat Kılıç "007 James Bond: No Time to Die" filminde, Kubilay Kocaoğlu ise "Yer Çekimi", "Sherlock Holmes: Gölge Oyunları", "Galaksinin Koruyucuları" gibi filmlerde animatör olarak görev almıştır. Yıldıray Çınar ve Mahmud Asrar ise dünyaca ünlü çizgi roman şirketlerinde çizer olarak çalışmaktadır.

GSF mezunları farklı alanlarda çalışma imkanına sahiptir. Mezunlar, kendi atölyelerini açabilir, serbest sanatçı, sanat danışmanı, öğretmen, sanat yönetmeni olarak görev yapabilir veya güzel sanatlarla ilgili eğitim ve araştırma kurumlarında akademik kariyer yapma imkanına sahip olabilir.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, tüm bölümlerine ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul etmektedir. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek sınavlar için başvuru detayları Anadolu Üniversitesi ana sayfasında duyurulacaktır. GSF, ulusal ve uluslararası projelerde yer alarak geleceğin sanatçılarını yetiştirme konusunda özverili bir şekilde çalışmaya devam etmektedir. #AnadoluÜniversitesi #GüzelSanatlarFakültesi #SanatEğitimi #SanatçıYetiştirme #Eğitim