Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde bulunan 40 bin dekarlık alan, patates ekimi için kullanılmaktadır. Bu alanlarda hasat işlemleri ise başlamış durumdadır. Patatesin kilogram fiyatı ise 9 ila 11 lira arasında satılmaktadır.

Patates hasadı için Sandıklı ilçesinde çalışmalar hızla devam etmektedir. Hasat sürecinin bu yıl 4 ay sürmesi beklenmektedir. Tarlada kullanılan makineler sayesinde patatesler sökülüp işçiler tarafından kasa ve çuvallara yerleştirilmektedir. Ürünlerin satışa hazır hale gelmesiyle birlikte, kamyonlar aracılığıyla İstanbul, Ankara, İzmir gibi birçok ilimize sevk edilmektedir. İlçede faaliyet gösteren 800'den fazla patates üreticisi, 40 bin dekarlık alanda ekim yapmaktadır. Bu ekimler sonucunda dekara 2 ila 3 ton arasında patates hasat edilmekte ve kilogramı 9 ila 11 lira arasında satılmaktadır.