Gözden kaçırmayın

Vakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret EttiVakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret Etti

Eskişehir'in Tepebaşı Belediyesi, dünyadaki kardeş kentleri ile iletişimini sürdürüyor. Maritsa Belediyesi heyeti, Bulgaristan'ın Plovdiv iline bağlı olan Tepebaşı Belediyesi'nin kardeş kenti olarak ziyaret etti. Heyet, Tepebaşı Belediyesi'nin projelerini yerinde görmek amacıyla Tepebaşı'na geldi. Maritsa Belediyesi heyeti, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcıları Fikriye Güven Zaptiye ve Suat Yalnızoğlu ile görüşerek Tepebaşı Belediyesi'nin projelerini yerinde inceledi.

Maritsa Belediye Başkan Yardımcısı Gergana Tityukova, ziyaretle ilgili olarak "Gerçekten her şeyden fazla etkilendim. Eskişehir'e ilk defa geldim fakat burası gerçekten bir Avrupa Birliği üyesi şehir gibi. Bu da belediye yönetimiyle ilgili bir durum. O yüzden bu kadar güzel şehriniz var. Çok güzel yönetiliyor" şeklinde değerlendirmede bulundu. Maritsa Belediye Başkan Yardımcısı Nikolay Stamatov ise Eskişehir'e geldiklerinden beri pozitif duygular yaşadıklarını belirterek, "İnsanlar burada çok güler yüzlü, misafirperver ve bu bizi çok etkiledi. Bundan sonra bizim kapılarımız da sizler için açık" dedi.

Bulgar Türk İş Adamları Derneği (BULTİŞ) Başkanı Donka Koleva ise "Eskişehir'e geldiğim için çok mutluyum. Biz iki dernek bu iki belediyenin kardeşliğinin devam etmesi ve iş birliklerinin sürmesi için yanında olacağız. Misafirperverliğiniz için teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Fikriye Güven Zaptiye ise, kardeş şehirlerin farklı kültürlerin ve projelerin ortaya çıkmasına vesile olduğunu belirterek, Maritsa Belediyesi ile ortak yönlerinin olduğunu söyledi ve birlikte güzel işler yapacaklarına inandıklarını ifade etti.

Heyet, ziyaretleri sırasında Tepebaşı Belediyesi'nin Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu eserlerini gezdi ve Türkiye'deki ilk akıllı şehir projesi olan Melih Savaş Yaşam Köyü'ndeki Alzheimer Konukevi'ni inceledi. Ayrıca iş dünyası temsilcileri ile de görüşmeler gerçekleştirildi.