Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Eskişehir'de bir dere kenarındaki yol, yabani otların uzaması nedeniyle sürücülerin görüş açısını engelliyor ve kaza riski oluşturuyor. Ayrıca, mahalle halkı da sokak üzerindeki oyun alanında vakit geçiren çocuklarının güvenliği konusunda endişeli.

71 Evler Mahallesi Tophane Sokak'ta bulunan su kanalının kenarında, temizlenmeyen uzun yabani otlar dikkat çekiyor. Bu otların temizlenmemesi, trafik kazalarına yol açmanın yanı sıra, kötü bir görüntüye de sebep oluyor. Bölgede yaşayanlar, durumdan rahatsız olduklarını belirterek, kanal boyunca uzayan otların tehlikeli hayvanlar için yaşam alanı oluşturabileceğini söylüyor. Kanalın tam karşısında bulunan futbol tesisinde vakit geçiren çocukların, araçların görüş mesafesinin kısıtlanması nedeniyle tehlikede olduğunu dile getiren mahalle sakinleri, yetkililere otların temizlenmesi için çağrıda bulunuyor.

"Burası bir yerleşim yeri. Çocuklarımız bu otların karşı tarafında bulunan futbol tesisine sürekli gidiyorlar ve görüş mesafesi kısıtlanan sürücüler sebebiyle kaza riskiyle karşı karşıya kalıyorlar. Biz de her sabah işe gitmek için bu yolu kullanmak zorundayız. Dönüş yaparken otlar yüzünden sağdan ve soldan gelen araçları göremiyoruz. Özellikle yolun dar olması ve otlara bakım yapılmaması kazaya davetiye çıkartıyor. Yetkililerin kanal boyundaki otları derhal kesmeleri gerekiyor." şeklinde konuşan Ramazan Y. adlı bir mahalle sakini, buradaki otların sürücülerin görüş açısını kısıtladığını ve tehlikeli hayvanlar için yaşam alanı oluşturabileceğini belirtiyor.