Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı DüzenlenecekAfyonkarahisar'da Kadın Girişimciliği Desteklemek İçin İnteraktif Girişimcilik Kampı Düzenlenecek

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde vişne hasadına başlayan üreticiler, bu yılki fiyatların ve rekoltenin iyi olmasından dolayı sevindiler. Polonya gibi diğer üretici ülkelerdeki rekoltede düşüş yaşanırken, Türkiye'nin bazı bölgelerinde de üretim azlığı gözlendi. Bu durumda, Bilecikli üreticilerin belirledikleri ilk fiyatlara sevinmeleri oldukça doğaldı.


Gölpazarı ilçesindeki vişne bahçelerinde sabahın ilk saatlerinde çalışmaya başlayan üreticiler, akşama kadar süren bir çaba ile vişne hasadını gerçekleştiriyorlar. Yapılan tahminlere göre, ilçede bulunan 3 bin dekarlık alandan yaklaşık 100 ton vişne hasat edilmesi bekleniyor. Hasat edilen vişneleri plastik kasalara dolduran üreticiler, daha sonra ilçedeki hale götürüyorlar. İstanbul ve diğer birçok ilde bulunan toptancılar, bu vişneleri tırlara yükleyerek Türkiye'nin dört bir yanına dağıtıyorlar.


Hasat edilen vişnelerin yüzde 80'i "Paçalı Kütahya" türüne, yüzde 20'si ise "Macar" türüne aittir. Üreticiler, Marmara bölgesindeki en kaliteli vişnenin Gölpazarı'nda yetiştiği konusunda ısrarcılar. Yüksek bir rekolteden memnun olan çiftçiler, bu yıl işçi bulma konusunda yaşadıkları zorluklardan şikayet ettiler.