Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Eğirdir ilçesinde bulunan ve 'yedi renkli göl' olarak da bilinen Eğirdir Gölü, su seviyesinde yaşanan düşüşle gündeme geldi. Gölün su seviyesi, son 35 günde 11 santimetre azaldı. Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği (EKO-BİR) tarafından yapılan ölçümler sonucunda, su kotunun 915,01 metreye düştüğü belirtildi. Gölün kritik su kotu seviyesi olan 914,74 metreye ise sadece 27 santimetre kaldığı öğrenildi.

EKO-BİR Müdürü Süleyman Can, "Son 35 günde 11 santimetrelik bir düşüş yaşandı. Geçmiş yıllarda aylık olarak 20-22 santimetre düşüş yaşanmış. Yani günlük 0,6-0,8 santimetre düşüş oluyormuş. Bu yıl biraz daha iyi durumdayız. Bunun nedeni ise yağışların bol olması ve sulama sezonunun geç açılmasıdır. Ancak yine de geçen yıla göre 29-30 santimetre daha düşük seviyede bulunuyoruz" dedi.

Eğirdir Gölü'nün su seviyesindeki düşüş, tarımsal sulama ve kent içme suyu ihtiyacı için su kullanımı konusunda endişelere neden olmaktadır. EKO-BİR Müdürü Süleyman Can, Eğirdir Gölü Özel Hüküm Genel Hükümler bölümünde yer alan C maddeye göre, su seviyesinin 914,74 santimetreye düşmesi durumunda herhangi bir şekilde su kullanımının mümkün olmayacağını belirtti.

Eğirdir Gölü, tarımsal sulama ile birlikte kent merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için de su temin etmektedir. Ancak su seviyesindeki düşüş, bu ihtiyacın karşılanmasında sorunlara yol açabilir. Gölün su seviyesindeki düşüşün durdurulması ve su kaynaklarının korunması için önlemler alınması önemlidir. Bu önlemler arasında su kullanımının kontrol altında tutulması, bilinçli sulama yöntemlerinin yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir su yönetimi stratejilerinin geliştirilmesi yer almaktadır.

#Eğirdir #Göl #SuSeviyesi #SuKullanımı #DoğalHayat #ÇevreKoruma