Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), 2022 yılında gerçekleştirilen 100. Yılında Uluslararası Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi Sempozyumu'nda sunulan bildirilerin yer aldığı bir kitap yayımladı. Bu kitap, 4 cilt halinde basıldı ve 26-28 Ağustos 2022 tarihlerinde Afyonkarahisar'da düzenlenen sempozyuma 104 katılımcıdan gelen 89 özgün bildirinin yazarları tarafından gözden geçirilerek düzenlendi.

Kitapta yer alan bildiriler, Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi'ni tarihten diplomasiye, plastik sanatlardan sinemaya farklı bir perspektifle ele almaktadır. Ayrıca, kitap tematik bölümlerden oluşmaktadır ve toplamda 16 bölümden ve 89 yazarın çalışmalarından meydana gelmektedir.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, sempozyumun Büyük Taarruzun 100. yılına denk gelmesi ve üniversitenin kuruluşunun 30. yılı olması nedeniyle önemli bir etkinlik olduğunu belirtti. Ayrıca, sempozyum sonucunda kitap haline getirilen bildirilerin AKÜ'nün prestij yayınlarından biri olduğunu ifade etti. Karakaş, kitabın farklı disiplinlerden bilim insanlarının katkısıyla hazırlandığını ve Türkiye'nin geçmişine dair önemli bir kaynak olduğunu vurguladı. Ayrıca, Rektör Karakaş, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına ve Türk Tarih Kurumuna sempozyuma verdikleri destek için teşekkür etti.

#AKÜ #BüyükTaarruz #Sempozyum #Tarih