Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Duygu İstismarcılarına Taviz Yok!

Belediyemizin Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların duygularını suiistimal ederek para toplayan dilencileri tek tek yakalamaya devam ediyor. Haksız kazanç elde eden birçok dilenciden toplamda 1680 TL paraya el konuldu.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz düzenli olarak denetimler gerçekleştirerek dilencilere göz açtırmıyor. Vatandaşlarımızın manevi duygularını istismar ederek haksız kazanç elde eden dilencilere karşı operasyonlar düzenliyoruz. Dilencileri Zabıta Karakoluna götürerek üzerlerinde bulunan haksız kazanca el koyuyoruz.

Zabıta ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, 18 dilencinin üzerinden toplamda 1680 TL para çıktı ve bu paralara el konuldu. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 33. Maddesine istinaden her birine idari yaptırım karar tutanağı düzenlendi. Zabıta Müdürlüğümüz, bazı dilencilerin şehir dışından gelerek yevmiye usulü çalıştığını belirtti ve vatandaşlarımızın dilencilere itibar etmemesi ve para vermemesi gerektiğinin altını çizdi. Dilencilere yönelik denetimlerin düzenli olarak devam edeceğini duyurdu.

Zabıta Müdürlüğümüz tarafından yapılan açıklamada, düzenli olarak gerçekleştirilen operasyonlarda onlarca dilencinin toplandığı ve Zabıta Müdürlüğüne götürüldüğü belirtildi. Işıklarda, merkezde, cami ve AVM önlerindeki işlek sokak ve caddelerden toplanan dilencilerin üst aramasının yapıldığı ve üzerlerinden çıkan paralara el konulduğu ifade edildi. Ayrıca dilenciliğe ve duygusal istismara devam etmek isteyen kişilere para verilmemesi gerektiği önemle vurgulandı. Vatandaşlarımızdan, bu tür haksız kazanç elde etmek isteyen kişilere itibar etmemeleri ve Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü'ne şikayetlerini bildirmeleri rica edildi.