Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Kutlu Olsun!Gaziler Günü Kutlu Olsun!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi (MEGEM) tarafından verilen mesleki eğitimler, 33'üncü dönem mülakatlarıyla tamamlandı. Beş farklı meslek dalında eğitimlerin verildiği kurslara büyük talep oldu ve 105 kişi MEGEM çatısı altında eğitim aldıktan sonra Eskişehir'deki sanayi kuruluşlarında istihdam edilecek.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi tarafından kurulan Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi, Eskişehir sanayisine yüksek teknolojiye dayalı nitelikli elemanların yetiştirilmesi amacıyla faaliyet gösteriyor. 33'üncü dönem kurslarına 301 kişi başvuruda bulundu ve yapılan yazılı ve sözlü mülakatlar sonucu 105 kişi eğitim almaya hak kazandı. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla gerçekleştirilecek olan eğitimlerde, 31 kursiyere CNC Tezgâh Operatörlüğü, 30 kursiyere Kalite Kontrol ve Boyutsal Ölçüm Operatörlüğü, 20 kursiyere Kaynak Teknolojileri, 16 kursiyere Makine Bakım ve Montaj eğitimleri ile 8 kursiyere Montaj Operatörlüğü eğitimleri verilecek. Eğitimlerin süresi 2,5 ay olacak ve sabah ve öğle olmak üzere 2 ayrı grupta gerçekleştirilecek.

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, MEGEM ile 14 yıldır Eskişehir sanayisindeki iş gücü açığının giderilmeye çalışıldığını belirtti. Sanayi kuruluşlarının bin 500'e yakın acil işçiye ihtiyacı olduğunu söyleyen Küpeli, MEGEM sayesinde yılda 400'ün üzerinde kişinin sanayiye kazandırılarak iş gücü açığının azaltıldığını vurguladı. MEGEM mezunlarının yüzde 98'inin istihdam edildiğini ifade eden Küpeli, özellikle kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak onların iş sahibi olmasına daha fazla önem verdiklerini söyledi.

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve MEGEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya ise BEBKA'nın katkılarıyla gerçekleştirilecek olan 33'üncü dönem kurslarına 301 başvuru olduğunu ve sınavlarda başarılı olan 105 kişinin ücretsiz eğitim almaya hak kazandığını belirtti. Özkaya, kursiyerlerin farklı alanlarda eğitim göreceğini ve her birinin kurs sonunda bir mesleği ve işi olacağını vurguladı.

MEGEM, Eskişehir sanayisine kalifiye işgücü yetiştirmeye devam edeceklerini söyleyen Özkaya, BEBKA'ya katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.