Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Yurtdışından yaz tatillerini geçirmek için Eskişehir'e gelen gurbetçiler, şehirdeki özgün lezzetlerden met helvasına ve çiböreğe yoğun ilgi gösteriyor. Eskişehir'deki yerel esnaflar, yaz döneminde gelen gurbetçilerin yoğunluğundan memnun olduklarını ve ilginin Ağustos ayında da devam etmesini beklediklerini dile getirdi. Gurbetçiler, met helvasını paketler halinde satın alırken, çiböreği de tatmayı ihmal etmiyor. Bu lezzetleri yurt dışında bulmakta sıkıntı yaşayan gurbetçiler, tatillerini Eskişehir'de geçirerek bu özgün tatları deneme fırsatı buluyorlar.

Met helvacı esnafı Hüseyin Güntop, gurbetçilerin met helvasına daha fazla ilgi gösterdiğini belirtiyor. Gurbetçiler, Eskişehir'e gelmeden önce met helvasını ve çiböreği denemeden ülkelerine dönmek istemiyorlar. Bu sene gurbetçilerin met helvasına olan ilgisinin geçmiş yıllara göre daha yoğun olduğunu dile getiren Güntop, gurbetçilerin gelecek günlerde daha fazla ilgi göstereceğini düşünüyor. Met helvasının çikolatalı, Antep fıstıklı, sade ve kakaolu gibi çeşitleri bulunuyor ve bu lezzetleri bir araya getiren dörtlü paketler gurbetçiler tarafından tercih ediliyor. Gurbetçiler, met helvasını uzun süre tüketebilmek için kiloluk paketler satın alarak hem kendileri hem de arkadaşları ve aileleri için hediyelik götürüyorlar.

Çibörek ustası Necati Aslan ise Eskişehir'de çiböreğe olan ilginin yaz sezonunda yoğun olduğunu söylüyor. Gurbetçi ve tatilciler, Eskişehir'e gelerek çiböreği tatmayı tercih ediyorlar. Aslan, bu sezonun işlerinin iyi geçeceğini tahmin ediyor ve çiböreğin festival haline dönüşmesinin güzel olacağını düşünüyor. Eskişehir'de çiböreğin Tatar kültürü ile özdeşleşmiş olduğunu ve bu lezzetin kentimizi farklı kıldığını vurgulayan Aslan, çiböreğin festivalinin düzenlenmesi gerektiğini dile getiriyor. Festivallerin Eskişehir'in ve çiböreğin tanıtımına olumlu bir katkı sağlayacağına inanan Aslan, yetkililerden bu konuda destek bekliyor.