Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı SunulduGaziler Günü'nde Gazilere Minnet ve Saygı Sunuldu

Eskişehir'de bir turizm firmasının yetkilisi olan İsmail Delibaş, tatil yapmak isteyen vatandaşların daha ucuz fiyatlarla tatil yapma isteği nedeniyle son yıllarda erken rezervasyon seçeneğine ayrı bir ilgi gösterdiklerini söyledi. Tatil sezonunun açılmasıyla birlikte turizm firmalarının işleri yoğunlaştı ve araştırma içinde olan vatandaşlar turizm firmalarına yoğun ilgi gösterdi. Tur firmaları, son dönemlerde artan maliyetlerle birlikte tatil fiyatlarının yükseldiğini belirtti ve erken rezervasyonun daha ekonomik bir tatil yapmanın mümkün olduğunu aktardı. Turizm firması yetkilileri, son 3 yıldır erken rezervasyonlara yoğun ilgi gösterildiğini ve birçoğunun 6 ile 8 ay öncesinden tatil planı yaptığını dile getirdi. Eskişehirli vatandaşların tatil için en çok Akdeniz bölgesini tercih ettiği ve özellikle Side bölgesine yoğun ilgi gösterdiği bilgisi edinildi.

Eskişehir'de bir turizm firmasının yetkilisi olan İsmail Delibaş, son yıllarda erken rezervasyon isteyen müşteri sayısının arttığını söyledi. Vatandaşların tatillerini 6 ile 8 ay önceden planladığını ifade eden Delibaş, erken rezervasyon yaptırmanın fiyatları daha avantajlı hale getirdiğini belirtti. Örnek vererek, Ağustos ayında 45-50 bin liraya gidilen bir tesise Ocak ayından erken rezervasyon yaptıran müşterilerin bunu 20-25 bin liraya mal edebildiğini söyledi. Bu şekilde yaklaşık 20 bin lira fark olduğunu ifade eden Delibaş, Türkiye'de son 2-3 yıldır erken rezervasyon kültürünün yaygınlaştığını ve bu kültürün Türkiye'de de oturmaya başladığını aktardı. Eskişehir halkının tatil için özellikle Akdeniz bölgesini tercih ettiğini ve Side bölgesine yoğun ilgi gösterildiğini söyledi.

Eskişehir halkının tatil için Akdeniz bölgesini tercih ettiğini ifade eden İsmail Delibaş, Akdeniz'in ince kumlu plajları nedeniyle çok sevildiğini aktardı. Ancak son dönemlerde hava sıcaklığından dolayı vatandaşların biraz daha Ege bölgesine kaymaya başladığını belirtti. Özellikle çocuklu ailelerin deniz isteklerini karşılamak için Alanya bölgesini tercih ettiğini ifade eden Delibaş, yılda bin rezervasyon yapılıyorsa bunun 700 tanesinin Akdeniz'in Side bölgesine olduğunu söyledi. Delibaş, misafirlerin taleplerine göre en uygun otellere yönlendirmeler yaptıklarını ve müşterilerin erken rezervasyondan faydalanarak daha avantajlı tatil imkanlarından faydalanabileceklerini vurguladı.