Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Sıcak hava koşullarının devam ettiği bu günlerde, hırdavatçılar ve nalbur esnafı, vatandaşlara çim biçme işlemi sırasında güvenlik donanımlarını kullanmaları konusunda uyarıda bulunuyor. Güvenlik önlemlerinin ihmal edilmesinin kazalara neden olabileceğini belirten esnaf, özellikle benzinli motorlu çim biçme makinalarının sıcak havalarda daha dikkatli kullanılması gerektiğini vurguluyor.

Eskişehir'de nalbur dükkanı işleten Aydın Peker, çim biçme işlemi öncesinde koruyucu donanımların kullanılmasının önemine değindi. Benzinli motorlu çim biçme makinalarının sıcak havalarda oluşturabileceği tehlikelere dikkat çeken Peker, vatandaşların güvenlik önlemlerini tam olarak alması gerektiğini belirtiyor. Araçlara fazla yaklaşılmaması, gerektiğinde koruyucu maske kullanılması, zararlı maddelerden korunulması, demir uçlu ayakkabı giyilmesi ve sıcak hava nedeniyle dikkat dağınıklığına karşı önlem alınması gerektiğinin altını çiziyor. Benzinli motorların fazla kullanılmaması ve aşırı ısınmaması için düzenli olarak kapatılması ve dinlendirilmesi gerektiğini de ekliyor. Klasik tırpanda ise keskin taraflara dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Pekere göre, son günlerde çim biçme için benzinli motor satışlarında bir artış yaşanıyor.

#çimbiçme #güvenlik #hırdavat #nalbur #sıcakhava