Gözden kaçırmayın
1380 Yılında Osmanlıca Yazılan Kitap, Günümüz Türkçesine ÇevrildiAnadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, yaklaşık 30 yıldır bilimsel çalışmalarıyla önemli bir konumda yer alıyor. Fakülte, çağdaş dünyaya uyum sağlayabilen, geleceğin güvencesi olan gençleri yetiştirmeyi hedefliyor. Arkeoloji, Sanat Tarihi, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Tarih, Felsefe, Rus Dili ve Edebiyatı, Psikoloji olmak üzere sekiz bölümde eğitim veren fakülte, Mütercim Tercümanlık bölümünde ise gelecek yıllarda öğrenci kabul etmeyi planlıyor. Fakültenin yönetim kadrosunda ise Dekan Prof. Dr. Mehmet Erol Altınsapan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Bedia Yelda Uçkan ve Prof. Dr. Fuat Güllüpınar yer alıyor.
Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümleri öğretim üyeleriyle önemli kazı çalışmaları yürütüyor. Bu kapsamda, Sanat Tarihi Bölümü Karacahisar (Eskişehir), Amorium (Afyon) ve Olimpos (Antalya) kazılarını gerçekleştiriyor. Arkeoloji Bölümü öğretim üyeleri ise Şarhöyük (Eskişehir), Çatalhöyük (Konya), Yazılıkaya (Eskişehir) ve Side (Antalya) kazılarını yönetiyor. Ayrıca, fakülte öğrencilerine dijital araçları etkin bir şekilde kullanma becerisi kazandırmak için dijital okuryazarlığı geliştirmeye yönelik dersler de veriyor. Fakültenin temel hedefleri arasında ise küresel değerlere sahip, farklılıklara saygılı, kamusal sorumluluk anlayışı olan, toplumsal sorunlara duyarlı, ekolojik bilinci ve empati yeteneği gelişmiş öğrenciler yetiştirmek bulunuyor.
Fakültenin öğrencileri için birçok imkan sunulmaktadır. Fakülte 2014 yılında FEDEK tarafından akredite edilmiş altı bölümü ile diğer üniversitelerdeki Edebiyat Fakülteleri arasından öne çıkmaktadır. Öğrenciler, Farabi, Erasmus ve Mevlâna programlarından faydalanabilir ve kamu veya özel sektörde staj yapabilirler. Fakülte, özellikle engelli öğrenciler için erişilebilir bir ortam sunarak herkesin nitelikli ve zengin bir akademik ve sosyal deneyim yaşamasını sağlamaktadır. Ayrıca, fakülte öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimlerini desteklemek için çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Mezun olan öğrenciler, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans eğitimine devam edebilirler. Ayrıca, diğer üniversiteler veya enstitülerde de lisansüstü eğitim yapma imkanına sahiptirler. Edebiyat Fakültesi mezunları çeşitli uzmanlık alanlarında iş bulma imkanına sahiptir. Aynı zamanda öğretim üyesi kadrosu da ulusal ve uluslararası düzeyde birçok ödül almaktadır.
Edebiyat Fakültesi, başarılı çalışmaları ve ulusal-uluslararası ödülleriyle dikkat çeken bir fakültedir. 2020 yılında Turuncu Bayrak adayı olan fakülte, Engelsiz Üniversite Ödülleri'nde 'Mekânda Erişim ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişim Ödülü'ne layık görülmüştür. Ayrıca, Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında Sosyoloji Bölümü Engelsiz Program Nişanı ve Tarih Bölümü de Engelsiz Program Nişanı almışlardır.
Yorumlar
Yorum Yap