Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırma kararıyla yıkımı planlanan Tarihi Odunpazarı bölgesinde yaşayan onlarca kişi, mağduriyetlerini dile getirerek bir araya geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin asırlık ve yakın geçmişte yapılan binaları yıkmak istemesine tepki gösteren vatandaşlar, evlerinin restorasyonu için yardım istedi. Bölge sakinleri, kamulaştırma istemediklerini dile getirdi ve sloganlar attı.


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kamulaştırma, mülk sahiplerine farklı zamanlarda haber verilerek insanların evlerinin teker teker ellerinden alındığını savunan Murat Filoğlu, belediyenin yanıltıcı açıklamalar yaptığını belirtti. Filoğlu, adli sürecin başında olduklarını ve kamulaştırmaya karşı hukuki mücadele vereceklerini ifade etti. Onun dışında Mevlüt Atar, belediyenin binalarda tadilata izin vermemesinin evlerin viraneye dönmesine neden olduğunu söyledi. Fatih Tuncer ise tadilata izin verilmemesinin mülk sahiplerinde psikolojik baskı yarattığını belirtti.


Tepkiler devam ederken, Köksal Çınar da mülk sahiplerinin adeta zorlandığını ifade etti. Çınar, belediyeden bir çözüm talep ederek, mağduriyet yaşayan vatandaşlar olduğunu ve bölgenin güzelliği nedeniyle zorbalıkla baskı yapıldığını söyledi. Kendisinin de 45 yılını verdiği bu bölgede yaşanan durum karşısında içi yanmasına rağmen konuşmaya cesaret edemediğini belirtti.



#Eskişehir #kamulaştırma #yıkım #mağduriyet #tarihi #restorasyon #evler #protesto #tepki #hukukimücadele #baskı #mağduriyetyokoluşturma #koruma #zorbalık