Gözden kaçırmayın

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kamu Personeline Başarı Belgesi VerdiVali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Kamu Personeline Başarı Belgesi Verdi

Ülkemizde ve şehrimizde hakkıyla gazetecilik görevini yerine getiren tüm gazetecilerimizin ve basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyorum. Bu bayram, demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan çok sesli, etkin ve özgür bir medya ortamının önemini vurgulamak için bir fırsattır.

Günümüzde dezenformasyonun ve yalan haberlerin kolayca yayıldığı bir dönemde, toplumun haber alma hakkının korunması ve kamuoyunda farkındalık oluşturulması için ilkeli ve objektif gazetecilik çalışmalarına olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Gazeteciler ve basın mensupları, kişilerin özel hayatlarına saygı göstererek tarafsızlık ve şeffaflık ilkeleriyle çalışmalarını sürdürmektedir. Bu sayede, kamu ve toplum vicdanının oluşması ve halkımızın haber alma hakkının yerine getirilmesi sağlanmaktadır. Ayrıca, gazeteciler ve basın mensupları, kamu görevlilerinin işlerini kolaylaştırma noktasında da önemli bir role sahiptir.

Meslek etiği ve gazetecilik ilkelerine bağlı kalarak özveriyle görev yapan tüm basın mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve emeklerinin karşılığını alabilmesi büyük bir önem taşımaktadır. Aynı zamanda, gazetecilerin kendilerini geliştirebilecekleri bir medya ortamına sahip olmaları da gerekmektedir.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nın, basın mensuplarımızın taleplerinin gündeme gelmesi ve çözüme kavuşması noktasında bir fırsat olmasını diliyor, ülkemizde ve şehrimizde görev yapan tüm gazetecilerimizin ve basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyorum. #GazetecilerVeBasınBayramı #MedyaÖzgürlüğü #BasınÖzgürlüğü #TarafsızGazetecilik