Gözden kaçırmayın

Elektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride BulunduElektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride Bulundu

Son dönemde sivrisinek istilalarının artması, pencere ve kapı sinekliklerine olan talebi de artırdı. Eskişehirli sineklik üreticisi Mahmut Yıldırım, üretim kapasitelerinin geçen yıla göre yüzde 60 arttığını belirtti.


Sıcak hava ile birlikte çoğalan sivrisinekler, birçok vatandaşı rahatsız ediyor. Sivrisinek istilaları ile ilgili haberlerden dolayı endişe duyan vatandaşlar, evlerindeki pencerelerine ve balkon kapılarına sineklik yaptırmayı tercih ediyor. Bu durum, sineklik üretimi yapan işyerlerinde de siparişlerin artmasına yol açıyor. Sineklik üreticisi Mahmut Yıldırım, son birkaç aydır yoğun talep olduğunu belirterek, insanların evlerinde kendilerini güvende hissetmek istediklerini söyledi.




"Üretim kapasitemiz geçtiğimiz yıla göre yüzde 60 arttı"


Eskişehirli üretici Mahmut Yıldırım, sineklik siparişlerinin her geçen gün arttığını ifade etti. Bunun sebeplerinden biri de havaların ısınmasıyla birlikte sivrisineklerin artış göstermesi olduğunu belirten Yıldırım, üretim kapasitelerinin geçen yıla göre yüzde 60 yükseldiğini söyledi. İnsanların evlerinde kendilerini güvende hissetmek istediklerini vurgulayan Yıldırım, şu anda en çok kapı ve cam balkonlarına bütün olarak sineklik yaptırmak istediklerini dile getirdi. Yıldırım, sivrisinek istilaları haberlerinin de bu talebin artmasında etkili olduğunu belirtti. İnsanların camını açtıklarında sineklik görmek istediklerini ifade eden Yıldırım, sineklik firmalarının memleketlerinin ve insanların huzuru için çalıştığını sözlerine ekledi. Taleplerin her geçen gün arttığını dile getiren Yıldırım, sinek olsa da olmasa da insanların sinekliği tercih ettiğini gözlemlediklerini de söyledi.