Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Bilecik İl Müftülüğü, "Yazımda Kardeşlik Var" projesi kapsamında açılan Kur'an kurslarına gençlerin ilgisinin artması üzerine bir kamp düzenlemeye karar verdi. Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Kız Pansiyonunda İl Vaizi Kudret Koçyiğit'in koordinasyonunda gerçekleştirilen "Yatılı Yaz Kur'an Kursu Kampı"na 50 öğrenci katıldı. Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun, kampın ikinci gününde öğrencileri ziyaret ederek derslerine katıldı. Müftü Erhun, kampın Bilecik'te ilk defa gerçekleştirilen bir proje olduğunu belirterek, çeşitli etkinliklerle gençlere Kur'an-ı Kerim, ayet ve hadislerin anlamını, güncel fıkhi meseleleri, peygamberlerin hayatını ve İslam ahlakını öğretmeyi hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, adalet, şefkat ve merhamet gibi değerlerin toplumuyla barışık bir neslin yetişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.




Müftü Ali Erhun, açıklamasının devamında öğrencilere yönelik bilgi verdi. Öğrencilere bu kampın hayatlarında kullanacakları temel bilgileri en iyi şekilde öğreteceğini ve öğretmenlerinin abdest almayı, namaz kılmayı ve diğer güzel ibadetleri öğreteceğini belirtti. Öğrendikleri bilgilerin hayatlarında ışık tutacak önemli bir değer taşıdığını söyleyen Erhun, öğrencilere öğretmenlerini iyi dinlemelerini ve onlardan en iyi şekilde faydalanmalarını tavsiye etti.


Proje sorumlusu İl Vaizi Kudret Koçyiğit ise yaz okulunun öğrencilerin her alanda gelişimine katkı sağlayacağını ve onlara bilgi, ahlak, erdem, estetik, adalet ve merhamet duygularıyla yetişmelerinde yardımcı olacaklarını ifade etti. 10 günlük kamp boyunca Kur'an-ı Kerim, inanç ve ibadet esasları, ahlak eğitimi, zekâ ve akıl oyunları, izcilik eğitimi, kültürel geziler ve sportif faaliyetlerin yapılacağını söyleyen Koçyiğit, düzenlenen eğitimlerin öğrenciler için unutulmaz bir anı olacağını belirtti.