Gözden kaçırmayın

Vakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret EttiVakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret Etti

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, yaz aylarında artan sivrisinek ve karasinek populasyonuyla mücadele etmek amacıyla ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Kent merkezi ve çevre bölgelerde gerçekleştirilen kapsamlı ilaçlama çalışmaları, çocuk parkları, bahçe alanları, sulak alanlar, rögarlar, mazgallar ve kanallar gibi birçok noktada uygulanıyor. Bu çalışmalarla haşere oluşumlarına engel olunarak halk sağlığı korunmaya çalışılıyor. Belediye ekipleri, sivrisinek, kene ve diğer haşerelerin çoğalma alanları olan çöp tenekeleri ve çevresi ile şehir çöplüğünde de ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor.

Sineklerin çoğalmasını engellemek için neler yapabiliriz? Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sinek oluşumunu artıran faktörler hakkında bilgilendirici bir çalışma gerçekleştirdi. Bu çalışmaya göre, çevreye atılan atıklar ve biriken sular, çukur alanlar, inşaat alanları ve havuzlarda biriken sular sinek popülasyonunu artırıyor. Larva oluşumunu engellemek veya azaltmak için çevre temizliğine önem verilmesi, su birikintilerinin yaratılmasına neden olacak kirliliklerin temizlenmesi ve çöp konteynerlerinin düzenli olarak temizlenmesine dikkat edilmesi gerekiyor.