Gözden kaçırmayın

Elektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride BulunduElektrik Dağıtım Şirketi, Enerji Tasarrufu İçin Öneride Bulundu

Kütahya Belediyesi, ilin yenilenebilir enerjisine katkı sağlamak amacıyla 5 bin 816 adet 545 watt gücünde güneş paneliyle GES projesini hayata geçiriyor. Belediye, yıllık yaklaşık 4 Milyon 527 Bin kilowatt/saat enerji üretimi hedefliyor ve proje için yapı çalışmalarına hızla devam ediyor. Bu proje sayesinde belediyenin yıllık enerji maliyetleri azalacak ve şehrin karbon salımı önemli ölçüde düşecek.


Bu projenin yapıldığı alanda eskiden bir çöp döküm sahası bulunuyor ve bu sayede yıllık 5 bin 730,47 ton karbon emisyonuna eşdeğer üretim sağlanacak. GES tesisinin tamamlanmasıyla birlikte Kütahya Belediyesi bütçesine yıllık 12 Milyon 225 bin TL destek sağlanacak ve elde edilen ilave gelir şehre yapılacak yeni yatırımlar için kaynak oluşturulacak.


Kütahya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Üretken Belediyecilik vizyonuyla 2019 yılında tamamlanan 500 kw GES Projesiyle bütçeye yıllık 2 milyon 700 bin TL katkı sağlandı. Yenilebilir Enerji Projeleriyle gelecekte her yıl Kütahya Belediyesi enerji giderlerinden yaklaşık 15 milyon TL tasarruf sağlayacak. Şehre ve insanlarımıza hayırlı olsun. Üretmeye ve kaynaklarımızı doğru kullanmaya devam edeceğiz" denildi.


#Kütahya #yenilenebilirenerji #GES #belediye #enerji