Gözden kaçırmayın

Gaziler GünüGaziler Günü

Eskişehir'in tarihi yapı ve tescilli lezzetleriyle ünlü ilçesi Sivrihisar, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Sivrihisar, restore edilen caddesi, tarihi konakları ve evleriyle ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Ziyaretçiler, Sivrihisar Belediyesi tarafından "Coğrafi İşaret Tescil Belgesi" alınan dövme sucuk, höşmerim tatlısı gibi yerel lezzetleri deneyebiliyor. Tarihi dokusu bozulmadan restore edilen Türkay Konağı, Zaimağa Konağı ve Sivrihisar Kültür Evi gibi yapılar da turistler tarafından ilgi görüyor. Sivrihisar Saat Kulesi, Ermeni Kilisesi ve Gönül Dağı ise fotoğrafçıların uğrak noktası haline geldi.




Eskişehir Sivrihisar ilçesi genel olarak turizmde yükselişe geçti. Ziyaretçiler ilçenin doğal ve kültürel değerlerini keşfetmek için burayı tercih ediyor. Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, turist yoğunluğundan dolayı mutlu olduklarını belirtiyor. Yurtdışından ve yurtiçinden birçok misafirin Sivrihisar'ı keşfetmek için geldiğini söyleyen Yüzügüllü, ilçenin tarihi sokakları, konakları, saat kulesi ve Türkiye'nin ilk Kilim Müzesi gibi önemli turistik mekanları olduğunu vurguluyor. Sivrihisar, yaşanabilecek, gezilebilecek ve keşfedilebilecek bir ilçe haline gelmiş durumda.




İlçeyi ziyaret eden turistler de Sivrihisar'ın tarihi dokusunu ve doğal güzelliklerini takdir ediyor. Kız arkadaşıyla birlikte Sivrihisar'ı gezen Burak Akbaş, ilçenin tarihi cami ve kilisesini gezdiklerini ve tarihi dokusunun Eskişehir'den daha otantik olduğunu belirtiyor. Sivrihisar'ın yapay olmayan güzelliğiyle göz doldurduğunu ifade eden Akbaş, ilçenin büyüleyici olduğunu söylüyor.




Edremit'den gelen Mehmet Uluçay ve eşi ise Sivrihisar'ın yenilenmesinden etkilendiklerini dile getiriyor. Turistik yerleri gezmek için ilçeyi tercih ettiklerini belirten Uluçay, Gönül Dağı'nın manzarasını ve ilçenin sokaklarını, evlerini çok beğendiklerini söylüyor. Vatandaşlara Sivrihisar'ı ziyaret etmelerini öneren Uluçay, ilçenin güzelliğine hayran kaldıklarını ifade ediyor.