Gözden kaçırmayın

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Öncesinde Eğitim Değerlendirme ve Eğitim Güvenliği Toplantısı

AFYONKARAHİSAR'DA ORMAN YANGINLARINA KARŞI TEDBİR ALINDI
İçinde bulunduğumuz yaz mevsimiyle birlikte Afyonkarahisar'da hava sıcaklıklarının artış göstermesi ve ormanlık alanlarda artan insan ve araç hareketliliği, orman yangınlarının çıkma riskinin değerlendirilmesine sebep oldu. Bu nedenle, yetkililer tarafından önlem alınması kararı alındı.

Afyonkarahisar Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu tarafından alınan karar gereği, Erkmen Tabiat Parkı ile Akdağ Tabiat Parkı'nda ateşli piknik yapılması, ateş yakılması, semaver ve nargile yakılması yasaklandı. Bu karar, 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 74. maddesi ve İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün Orman Yangınları konulu genelgelerine dayanarak alındı.

Karar ve önlemlere uymayan kişiler hakkında, 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacağı belirtildi. Yetkililer, önleyici tedbirlerin yanı sıra vatandaşların da dikkatli ve duyarlı olmasını istedi.

Orman yangınları, doğal yaşam alanlarının zarar görmesine, can ve mal kaybına neden olabilir. Bu nedenle, vatandaşların yangın önleme konusunda hassas davranması ve belirlenen yasaklara uyması gerekmektedir.

#Afyonkarahisar #orman #yangın #tedbir #duyarlılık #yasak #koruma