Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de Zerin Kılınç'ın evinden düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak Yılmaz S. hakkındaki karar açıklandı. Yargılama sonucunda beraat kararı verilen Yılmaz S. için açıklanan gerekçeli kararda, 'Şüpheden sanık yararlanır' ilkesinin gözetildiği belirtildi.



Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Zerin Kılınç'ın Eskişehir'deki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybettiği olayda, 7 ay sonra tutuklanan Yılmaz S. mahkemeye çıkarıldı. Tutuklu sanık, 'Müebbet hapis cezası' istemiyle yargılanmaktaydı.



Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanık Yılmaz S. hakkında Zerin Kılınç'ı pencereden iterek öldürdüğüne dair somut delillerin bulunmadığı belirlendi ve beraat kararı verildi. Kararda, 'Şüpheden sanık yararlanır' ilkesinin göz önünde bulundurulduğu ifade edildi. Yılmaz S. hakkında ise 'Kadına karşı tehdit' suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verildi ancak bu ceza ertelenerek tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.



Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Zerin Kılınç'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan Yılmaz S. hakkında gerekçeli kararını açıkladı. Gerekçeli kararda, "Sanığın evlenmek gibi bir iradesinin olmadığı, olaydan önce ölenin kendisini terk edeceği korkusuyla endişeli olduğu" ifade edildi. Dosya kapsamında sunulan sosyal medya yazışmalarından da anlaşıldığı üzere, sanığın ilişkiyi ciddi olarak görmemesi nedeniyle ölenin intihar edeceği konusunda ciddi bir korku ve endişe olduğu belirtildi. Bu nedenle, dosyada sanığın öleni öldürmek kastıyla ittiği veya attığı veya intiharına teşvik ettiğine dair herhangi bir delil bulunmadığı vurgulandı. Sonuç olarak, sanığın suçu sabit görülmediği için beraat kararı verildi.



#Eskişehir #YargıKararı #ZerinKılınç #Beraat