Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de etkili olan bunaltıcı sıcaklar, öğle saatlerinde dışarıya çıkmayı engellemektedir. Ancak dondurmacılar, vatandaşların akşam saatlerinde dışarıya çıkma alışkanlığından dolayı gece yarısına kadar mesai yapmaya başlamıştır.

Eskişehir'de süren bunaltıcı hava sıcakları, uzmanlar tarafından en dik güneş ışınlarının olduğu 10:00-16:00 saatleri arasında dışarıya çıkılmaması gerektiği konusunda uyarılar yapılmaktadır. Bu uyarıyı dikkate alan vatandaşlar ise artık akşam saatlerinde dışarı çıkmaktadır. Sıcak havalardan serinlemek için en çok tercih edilen yöntemlerden biri olan dondurma da, artan hava sıcaklıklarıyla birlikte yoğun ilgi görmektedir. Bu durum da vatandaşların öğlen saatlerinde dışarıya çıkmaması nedeniyle dondurmacıların iş saatlerini akşam saatlerine kaydırmalarına sebep olmuştur. Esnaf, işlerin saat 18:00'dan sonra yoğunlaştığını ve gece saat 24.00'e kadar mesai yaptıklarını dile getirmiştir.

Eskişehir'de uzun yıllardır dondurmacılık yapan Gani Karakaş, dondurma satışlarının gece saatlerine kaydığını söylemiştir. Gündüz saatlerinde havanın çok sıcak olduğunu ve vatandaşların adeta yanmaktan kavrulduğunu ifade eden Karakaş, özellikle yaşlılar, hamile bayanlar ve çocukların gündüz saatlerinde dışarıya çıkmayı tercih etmediğini vurgulamıştır. Ancak akşam saat 18:00'dan sonra hava serinlemeye başladığı için insanların dışarıya akın ettiğini belirtmiştir. Bu durum da dondurmacıların gece saat 24.00'e kadar satış yapmasını gerektirmiştir. Karakaş, geçen yıllara göre dondurma satışlarının arttığını ve bu nedenle daha fazla çalıştıklarını dile getirmiştir. Özellikle limon, vişne, böğürtlen ve frambuaz gibi ekşili dondurmaların tercih edildiğini ve bu ürünlerin çok sattığını ifade etmiştir.