Gözden kaçırmayın

Vakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret EttiVakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret Etti

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi (URAYSİM)'e destek açıklaması yaptı.

ASKON, Türkiye'nin yerli ve milli üretim modeli vizyonunun bir parçası olan URAYSİM projesine tam destek verdiklerini belirtti. Projenin, ülkemizin raylı sistemler alanında dünya çapında saygın bir merkez haline gelmesi için önemli bir adım olduğunu vurguladılar. Açıklamada, Türkiye'nin raylı sistemler sektöründe lider bir rol üstlenmesini desteklediklerini ve projenin hızla hayata geçirilmesini talep ettiklerini belirttiler.

URAYSİM projesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve hafif raylı sistemleri kullanan kentlerin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Aynı zamanda, yüksek hızlı trenlerin test ve sertifikasyonu için ileri teknoloji hizmetleri sunarak, uluslararası pazarda önemli bir oyuncu olma potansiyeline sahip. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte, Türkiye'nin raylı sistemler alanındaki kapasitesi artacak ve dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alacak.

Eskişehir'de hayata geçirilecek olan bu önemli projenin, her kesim tarafından desteklenmesi gerektiği belirtilirken, maalesef Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından asılsız ve çarpıtılmış iddialarla engellenmeye çalışıldığı ifade edildi. Belediyenin, projenin hayata geçirilmesini engellemeye çalışmasının, projenin geleceğini riske attığı ve Eskişehir'e zarar verdiği ifade edildi. URAYSİM, sadece bir test alanı veya laboratuvarı değil, bölgesine ve insanına değer katmayı hedefleyen, pek çok birimi olan çok yönlü bir tesistir.

ASKON Eskişehir olarak, URAYSİM projesine tam destek verdiklerini ve projenin Türkiye'nin yerli ve milli üretim hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacağına, ülkemizin raylı sistemler alanında uluslararası rekabetçi bir güce dönüşmesine katkı sağlayacağına inandıklarını belirttiler. Projede yer alan ilgili tarafların işbirliği içinde hareket etmesini ve projenin en kısa sürede hayata geçmesini temenni ettiklerini ifade ettiler.