Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehirli çiçekçi Ahmet Köylü, bu yaz anormal derecede yüksek sıcaklıkların çiçekler için tehlike oluşturduğunu ve daha fazla su takviyesi yapılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Çiçekçilik sektöründe çalışanlar, çiçeklerin güneşle direkt olarak temas etmemesi gerektiğini söyledi ve özellikle ekstra su verilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Evdeki nem oranına da dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden çiçekçiler, tatil için gidenlerin çiçeklerini su dolu bir kovanda bırakabileceklerini belirttiler.

Eskişehir'de uzun yıllardır çiçekçilik yapan Ahmet Köylü, bu yazın geçmiş yıllara göre daha sıcak olduğunu söyledi. Bu nedenle çiçeklerin bakımının özenli bir şekilde yapılması gerektiğini belirten Köylü, "Sıcak havalarda çiçekler de insanlar gibi zorlanabiliyor. Bu yüzden bakımlarına ve sulanmalarına dikkat etmemiz gerekiyor. Daha fazla su vererek yapraklarını ıslatmalıyız. Çiçekleri kesinlikle güneşin altına veya balkona koymamamız gerekiyor. Tatil döneminde ise evden ayrılmadan önce su dolu bir kovana çiçeklerimizi bırakabiliriz. Bir hafta boyunca bu şekilde durmaları problem olmaz, oradan su alabilirler. Ayrıca evin içindeki nem oranına da dikkat etmeliyiz. Unutmayalım, çiçekler de canlı varlıklar" dedi.

#Eskişehir #çiçekçilik #yazsıcakları #bakım #su #çiçeklervesıcaklar #evbahçetasarımı #doğaldekorasyon