Gözden kaçırmayın

İYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı GerçekleştirdiİYİ Parti, Liderliği Altında İl Başkanları İle Toplantı Gerçekleştirdi

Tepebaşı Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Belediye emekçileri, yeni sözleşmeyle birlikte çeşitli kazanımlar elde etti. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, "Daima emeğin ve emekçinin yanında olduk. Bundan sonra da şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Toplu iş sözleşmesi, Tepebaşı Belediyesi ile Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş) arasında imzalandı. Tepebaşı Belediye Encümen Salonu'nda gerçekleşen imza töreninde Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Belediye-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Kemal Azak, diğer belediye yetkilileri, sendika yöneticileri ve işçi temsilcileri hazır bulundu.

Başkan Ataç, törende yaptığı konuşmada, sözleşmenin hayırlı olmasını diledi ve Tepebaşı Belediyesi'nin yükselen bir belediye olduğunu vurguladı. Başkan Ataç, "Bu emeği birlikte ortaya koyuyoruz ve emekçimizin mağdur olmasını isteyecek son kişi benim. Hep birlikte bu noktalara geldik, 20 yıllık emeğimiz var. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birbirimize destek vererek, yan yana durarak yolumuza devam edeceğiz. Daima emeğin ve emekçinin yanında olduk. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hep birlikte şehrimize hizmet edeceğiz" şeklinde konuştu. Belediye-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Azak ise emekçilere destek veren Başkan Ataç ve belediye bürokratlarına teşekkürlerini iletti.

Toplu iş sözleşmesiyle birlikte, 15.07.2023 - 15.07.2025 tarihleri arasında geçerli olacak yeni düzenlemeler yapıldı. Sözleşme, daimi işçilerin iş güvencesini sağlarken, ücretlerinde de artış öngörüyor. Çalışanların sosyal haklarına 2 yıl boyunca yüzde 100 artış yapılacak ve yevmiyelerinde ortalama yüzde 75 artış gerçekleşecek. Ayrıca, 2024'ün ilk 6 ayı için yüzde 2, ikinci 6 ayı için yüzde 3 ve 2025'in ilk 6 ayı için de yüzde 2 oranında zam yapılacak. Sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte, işçilerin haklarının korunması ve iyileştirilmesi sağlanmış oldu.