Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Emek Mahallesi Muhtarı Sibel Akın, kentlerindeki en büyük mahalle olduklarını söyleyerek alt yapı ve üst yapı sorunlarının çözümlenmesini beklediklerini ifade etti. Odunpazarı ilçesine bağlı Emek Mahallesi'nde bulunan Ziya Gökalp Caddesi'nde yaklaşık iki yıl önce Büyükşehir Belediyesi tarafından yol genişletme ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapıldı. Ancak bu çalışmaların izleri hala silinmemiş durumda. Yarım bırakılmış çalışmalar, temizlenmemiş moloz atıkları, yapılmamış kaldırımlar ve çevre kirliliği görüntü kirliliğiyle birlikte halkın sağlığını olumsuz etkilemektedir. Mahalle sakinleri yetkililere çağrıda bulunarak bu durumdan rahatsızlık duyduklarını belirtiyor.

"Kaldırımlar kalmadı, mevcut olanlar da yıkıldı" diyen Muhtar Sibel Akın, Emek Mahallesi'nin Eskişehir'in en büyük mahallesi olduğunu söyledi. Gelişmekte olan mahallede birçok sorun yaşandığını ifade eden Akın, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Ziya Gökalp Caddesi'ni bulvar olarak açmak istediğini ancak belirli bir noktaya kadar çalışma yapıldıktan sonra başka bir çalışma yapılmadığını belirtti. Caddenin aşağı tarafında bulunan evlerde yıkılmaların yapıldığı belirtilirken, bulvar olarak açılacak diye üstünkörü bir temizlik yapıldığı ancak iki yıldır başka bir çalışma olmadığı dile getirildi. Kaldırımların da kalmadığı ve mevcut olanların yıkıldığı vurgulanarak engelliler, bebekli aileler ve vatandaşlar için bu durumun büyük bir sorun teşkil ettiği ifade edildi. Ziya Gökalp Caddesi'nin işlek bir cadde olduğu ve sağlık ocağı ile diş sağlığı merkezlerinin bu caddeye yakın olması nedeniyle vatandaşların ciddi sıkıntılar yaşadığı belirtildi. Muhtar Akın, bu sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini ve çevre kirliliğine yol açan bir görünüm olduğunu kaydetti.