Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, kentte yaşanan su sıkıntısıyla ilgili yapılan eleştirilere cevap vererek, "15 yıl bu belediye AK Parti yönetti. 15 yıldır kaynak arayışında gelemediğiniz noktaya biz son 1,5 yılda gelmiş bulunmaktayız" dedi.

Subaşı, son 2 haftada kentte yaşanan su kesintileri hakkında bilgisi olmayan kişiler tarafından asılsız iddiaların dile getirildiğini söyledi. Subaşı, kesintilerin yaşandığı süreci anlatarak, su kesintilerinin ilk başladığı andan itibaren yaşanan süreci özetledi. Sürecin bazı aksaklıklarla devam ettiğini ve kesintilerin geç çözüldüğünü belirtti. Subaşı, belediyenin yetki alanı dışında bir yere müdahale etmesinin imkansız olduğunu ve Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği'nin müsaade ettiği kadar ekipman desteği sağlayabileceğini ifade etti.

Subaşı, açıklamalarının devamında, su kesintilerinin yaşandığı noktada boru ve kelepçe eksikliğinin olduğunu ve malzeme temin çalışmalarının başlatıldığını paylaştı. Ayrıca, vantuzların çalışmadığının tespit edildiğini ve yeni vantuzlar temin edildiğini belirtti.

Subaşı, Karasu hattının sorununun eskimesinden çok mühendislik hizmetlerinin eksikliği olduğunu ve hattın sadece arıza onarımının yapıldığını söyledi. Hattın çelik hatları paslanmaya karşı koruyan katodik korumalarının devre dışı olduğunu ve bu durumun çelik hatların ömrünü bitirdiğini belirtti.

Subaşı, su depolarının boş olduğu iddialarının asılsız olduğunu söyledi ve depoların nüfus projeksiyonuna göre belirlendiğini belirtti. Depoların bilinçsizce artırılmasının suyun bayatlamasına neden olacağını ifade etti. Subaşı, belediyenin su kaynaklarıyla ilgili çalışmalar yaptığını ve en kısa sürede bu sorunu çözeceklerini vurguladı.

Subaşı, İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği'nin sorumluluğunun yüzde 63'ünün Bilecik Belediyesi tarafından ödendiğini ve belediyenin diğer belediyelerle eşit oy hakkına sahip olduğunu belirtti. Subaşı, yaşanan sorunların organizasyon eksikliği, düzenli bakım yapılmaması ve ekipman eksikliği gibi nedenlerden kaynaklandığını ifade etti.

Son olarak Subaşı, su depolarının durumunu bilemeyen kişilerin asılsız iddialarına itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Subaşı, Bilecik Belediyesi olarak şehirleri için sorumluluklarını yerine getirdiklerini ve çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

#Bilecik #SuSıkıntısı #BelediyeBaşkanı #AKParti #Yönetim #Arıza #Depo #HalkSağlığı #Çalışma