Gözden kaçırmayın

19 Eylül Gaziler Günü19 Eylül Gaziler Günü

Afyonkarahisar'ın sembolü Zafer Müzesi, restorasyon çalışmalarıyla yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Zafer Müzesi'nde devam eden 2. etap çalışmaları, ihale sonrası statik güçlendirme çalışmalarına odaklanıyor.

Zafer Müzesi, Milli Mücadelenin önemli bir tanığı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün batı cephesi karargâhı ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin planlandığı yer olarak biliniyor. Restorasyon çalışmalarıyla eski günlerine dönmeyi hedefleyen müze, ilk etap çalışmalarından sonra şimdi de 2. etap statik güçlendirme çalışmalarına başladı.

26 Mayıs 2023 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen Zafer Müzesi'nde, 20 Haziran 2023 itibariyle çalışmalara başlandı. Bu çalışmalar kapsamında binanın zemin ve duvarları güçlendirme işlemleri için hazırlanıyor. Statik güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte 2. etap çalışmalarının son aşamasına geçilecek.

Müzede yapılan çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanması için gerekli maddi destekler Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından sağlandı. Zafer Müzesi restorasyon çalışmalarındaki artan maliyetlerin aksaklık yaşanmaması için önlem almak için Vali Yiğitbaşı'nın talimatıyla İl Özel İdaresi 2023 yılı Kültür Katkı Payından 3 milyon TL, Zafer Kalkınma Ajansı ve İl Özel İdaresi paydaşlığında hazırlanan projeden de 5 milyon TL ilave kaynak sağlandı.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın koordinasyonunda yürütülen çalışmaların en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. #ZaferMüzesi #Afyonkarahisar #restorasyon #tarih