Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Kütahya'nın Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü, son dönemde artış gösteren telefon dolandırıcılığı konusunda vatandaşları uyardı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Gediz Belediye hoparlöründen sürekli olarak vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Telefon dolandırıcılığı şikayetlerinde artış olduğunu belirten polis, savcı veya devlet görevlisi telefonla arayarak vatandaşlardan asla para talebinde bulunmayacağını vurguladı.

Yaşlı vatandaşların özellikle kandırıldığı belirtilen ilanlarda, dolandırıcıların kurbana ismi ile hitap ederek kimlik bilgilerini, hesap bilgilerini, hesap şifrelerini veya para göndermelerini istedikleri ifade edildi. Polis, vatandaşlara bu kişilerle herhangi bir bilgi paylaşmamalarını ve para göndermemelerini tavsiye etti.

Özellikle bankada parası olan 60 yaş üstü vatandaşların hedef alındığı dolandırıcılık vakalarında, dolandırıcıların vatandaşları tehdit ederek, korkutarak ve paniğe sürükleyerek para dolandırdığı ifade edildi. Vatandaşlara, vakit kaybetmeden polis veya jandarma ekiplerine bilgi vermeleri konusunda uyarı yapıldı.