Gözden kaçırmayın

Kariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek KapısıKariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek Kapısı

Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ömer Özer, TÜBİTAK ARDEB 3501-Kariyer Geliştirme Programı kapsamında "UNIPDES-Üniversite Öğrencilerinin Psikolojik Belirtileri İçin İnternet Tabanlı Ötetanısal Müdahale Programı: Geliştirme, Kullanılabilirlik ve Etkililik Değerlendirmesi" başlıklı projesi için destek almaya hak kazandı.

Dr. Öğr. Üyesi Özer, projenin üniversite öğrencilerine sunulan psikolojik yardım hizmetlerinin dijitalleştirilmesine odaklandığını belirterek, internet tabanlı bir müdahale programının geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Türkiye'de henüz çok çalışılmamış bir alan olan internet tabanlı müdahalelerin geniş kitlelere psikolojik yardım sunmak için etkili bir araç olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Özer, projenin ülkemizdeki ilk uygulama olacağını vurguladı. Projenin amacının, herhangi bir problem alanına odaklanmaksızın kullanılabilen bir müdahale programı geliştirmek olduğunu aktaran Dr. Öğr. Üyesi Özer, Anadolu Üniversitesi'nin dijital müdahaleler alanında öncü olmaya devam ettiğini ifade etti.

Proje, Anadolu Üniversitesi yanı sıra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile işbirliği içinde yürütülecek. Projede psikolojik danışma ve rehberlik, psikiyatri, psikoloji, bilgisayar mühendisliği ve uzaktan eğitim alanında uzman araştırmacılar yer alacak. Beş farklı merkezde yapılacak olan bu deneysel çalışmanın, alandaki en büyük araştırmalardan biri olması hedefleniyor.

Proje kapsamında, ilk olarak beş üniversitenin öğrencileri programdan ücretsiz olarak yararlanabilecek. Projenin ilerleyen dönemlerinde ise tüm Türkiye'deki üniversite öğrencilerine psikolojik destek sunma hedefleniyor.