Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Eskişehir'de doğal taş satıcısı olan Sevcan Merdoğan, kehribar taşının vatandaşlar tarafından bilincine varıldığını belirtirken, kullanıcıların etkisini değişeceğini söyledi.

Astım, guatr, tiroid gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan ve insanları sakinleştirmek özelliğine sahip olan şifalı kehribar taşına halkın ilgisi devam ediyor. Eskişehir'deki kehribar taşı ürün satıcıları, halkın bu taş hakkında bilinçlenmeye başladığını ifade etti.

"Kehribar ne kadar yoğun kullanılırsa etkisini o kadar çok gösterir"

Doğal taş satıcısı Sevcan Merdoğan, tespih, kolye, bileklik, yüzük gibi kehribar taşı ürünlerini taşımakla ilgili olarak faydalı olabileceğini belirterek, taşın kullanımına bağlı olarak etkisinin değişebileceğini söyledi. Kehribar hakkında bilgiler veren Merdoğan, "Halk kehribar hakkında bilinçlendiği için talep yoğun oluyor. Baltık damlasının faydaları arasında astım, guatr, tiroid hastalıklarının tedavisi, bebeklerde diş çıkarma, nazar karşı koruma ve sakinleştirme vardır. Kaza geçirenler de kullanabilir. Sağlık her zaman önceliklidir. Bu taşı denemek gerekir. Taşlarda en etkili olanı kehribardır. Kehribar ne kadar sıklıkla kullanılırsa etkisi o kadar fazla olur. Az kullanılırsa etkisi az olur. Kehribar ürünleri gün boyu insanların yanında taşınabilir. Gece takılabilir ve günün sonunda çıkarılabilir. Elektrik boşaltma sorunu da olmaz. Kolye, bileklik, yüzük gibi ürünler ne kadar çok olursa etkisi de artar" şeklinde konuştu.

"Orijinal olmadığı zaman kehribarın rengi aynı kalır"

Kehribarın renk değiştirme özelliğine de değinen Merdoğan, "Bu taşın renk değişimi ülkeye bağlıdır. Litvanya, Ukrayna ve Rusya'da farklı renkler ortaya çıktığı için biz bunları karıştırıyoruz. Kehribar her zaman aynıdır. Kehribarın durduğu yerde renk değiştirmesi doğal bir durum olarak kabul edilir. Orijinal olmadığında kehribarın rengi aynı kalır" dedi.