Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağlı Kınık Köyü'nde, Muharrem ayı dolayısıyla birlik ve beraberlik örneği sergileyen kadınlar, imece usulü olarak 2 bin kişilik aşure hazırladılar ve köy camiindeki mevlit sonrası gelen misafirlere ve köy halkına dağıttılar. Pazaryeri İlçe Jandarma Komutanı Recep Kuş, İlçe Müftüsü Dr. Şerif Gedik, Pazaryeri Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Muammer Yıldırım ve çevre illerden gelen davetlilerin de katıldığı etkinlik, köylü vatandaşların büyük ilgisini çekti.

Köy sakinlerinden Ayten İlhan, köy kadınlarının her sene bir araya gelerek aşure hazırladıklarını söyledi ve bu geleneksel etkinliğin köydeki birlik ve beraberliği simgelediğini ifade etti. İlhan, "Muharrem ayında farklı bir evde toplanıp aşure yapıyoruz ve misafirlerimize ikram ediyoruz. Bu güzel etkinlikte köylü vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşılaştık. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" şeklinde konuştu.