Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Eskişehir'de görev yaptığı dönemde Kıbrıs'a düzenlenen operasyonda şehit olan Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel, ülkenin dört bir yanında anılıyor. Cengiz Topel'in adına açılan etiket, sosyal medyada da unutulmaz bir iz bıraktı.



Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'in şehadetinin üzerinden 59 yıl geçti, ancak hala unutulmadı. Eskişehirli birçok sosyal medya kullanıcısı, Topel'i anmak için adına açılan etiket altında gönderiler paylaştı. Aynı zamanda bazı kurum ve kuruluşlar da yıl dönümü dolayısıyla mesajlar yayınladı.



Cengiz Topel, 1961 yılında Eskişehir 1. Hava Ana Jet Üssü'ne atanmıştı. 1964 yılında ise Kıbrıs'ın Erenköy bölgesine düzenlenen hava operasyonunda Türk Hava Kuvvetleri'ne ait dörtlü F-100 kolunun lideri olarak görevlendirildi. Ancak bu operasyonda uçağı Rumlar tarafından düşürülen Yüzbaşı Topel rehin alındı ve 29 yaşında şehit oldu.