Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kütahya'nın Dumlupınar ilçesinde bulunan camilerde Yaz Kur'an Kursu öğrencilerine çeşitli konularda seminer verildi. "Mahremiyet Bilinci", "Çevre Ahlakı" ve "Tütün ve Teknoloji Bağımlılığı" konuları üzerinde durulan seminerlerde, öğrencilere önemli bilgiler aktarıldı. Seminerde mahremiyetin önemi vurgulandı ve toplumsal çevrenin ahlaki değerleri hakkında bilinçlendirme yapıldı. Ayrıca, tütün ve teknolojik aletlerin zararları konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu. Semineri düzenleyen İlçe Müftü Vekili Mesut Ihlamur, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Yapılan seminerlerin hedefleri ve amacı konusunda değerlendirmede bulunan Müftü Vekili Mesut Ihlamur, çocukların mahremiyet bilincine sahip olmalarını hedeflediklerini belirtti. Bu sayede çocukların kendi sınırlarını ve başkalarının sınırlarını tanımalarını ve mahremiyet konusunda daha dikkatli davranmalarını öğrenmelerini sağladıklarını söyledi. Ayrıca seminerlerde, başkalarına ait özel eşyaların izinsiz kullanılmaması gerektiği ve beden ve canın Allah tarafından emanet olduğu vurgulanıyor. Çocuklara, içerisinde bulunduğumuz çevrenin ve kâinatın insanlara emanet edildiği ve bunun korunması gerektiği de öğretiliyor. Seminerlerde çevre temizliği, trafik kurallarına uyulması, başkalarının haklarına riayet edilmesi gibi konular da ele alınıyor. Bu şekilde çocukların anne baba hakkı, komşu hakkı, arkadaşlık hakkı gibi hakları da öğrenmeleri amaçlanıyor. Bu sayede dindar, ahlaklı ve güvenilir bir nesil yetiştirmek için çaba sarf edildiği vurgulandı.