Gözden kaçırmayın

Eskişehir Ticaret Odası Mevlid Kandilini KutluyorEskişehir Ticaret Odası Mevlid Kandilini Kutluyor

Bilecik Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yöresel ürünler panayırı, şehirdeki esnaftan tepki almaya başladı. AK Parti Bilecik İl Başkanı Serkan Yıldırım ise bu durumu eleştirerek, belediyenin şehir dışından getirilen peynirci ve cağ kebapçılarıyla çalışmasına tepki gösterdi. Yıldırım, "Şehrimizde zaten bu işi yapan esnaf varken neden şehir dışından getirtiyorlar?" diye sordu.

Yöresel ürünler panayırı sabah saatlerinde kurulmuş ve halkın tepkisi üzerine akşam saatlerinde kaldırılmaya başlanmıştı. Bu durum üzerine AK Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım bir açıklama yaparak belediyeyi eleştirdi. Yıldırım, belediyenin başkan vekiline ve ikinci başkan yardımcısına da eleştirilerde bulunarak, "Görevleri olduğunu bildikleri halde tatilde olan bu kişiler şehirden giderken görev devri yapmadılar. Belediyede bir başıboşluk olduğunu biliyoruz ama bu kadarını da beklemiyorduk." diye konuştu. Belediyedeki yetkililerin hiçbir şekilde sorumluluk almadığını belirten Yıldırım, önümüzdeki günlerde ise Cumhuriyet Meydanı'nın sorumluluk alanlarında olmadığı bahanesiyle bu durumdan sıyrılmaya çalışacaklarını ifade etti.

Açıklamasının devamında, Yıldırım, yetkililerin bu durumla ilgili hiçbir şekilde haberleri olmadığını iddia ederek, "Kendi kendilerine gelip orada stant açmışlar gibi davranıyorlar." dedi. Belediyeye güvenin sarsıldığını ve halkın tepkisinin artacağını dile getiren Yıldırım, "Belediye görevlileri, alanlarında hiçbir sorumluluk almadıkça, bu tür durumların yaşanmaya devam edeceğinden korkuyorum." şeklinde konuştu. Bu olayın, belediyenin halka hizmet anlayışının ne kadar eksik olduğunu gösterdiğini vurgulayan Yıldırım, önümüzdeki seçimlerde halkın bu durumu değerlendireceğini söyledi.

Haberin Sonu... #Bilecik #AKParti #Belediye #Eleştiri #YerelÜrünler #Tepki #Sorumluluk