Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Afyonkarahisar'da meydana gelen bir trafik kazası sonucunda bir kişi hayatını kaybetti. Kazanın ardından jandarmadan gelen telefon ile tır sürücüsü bu durumu öğrendi. Olayın ardından adliyeye çıkarılan şahıs, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Kaza, 5 Ağustos tarihinde Eskişehir-Emirdağ kara yolu Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında gerçekleşti. Menderes Çekiç isimli şahsın otomobili ile Eskişehir istikametinde seyir halindeyken direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu araç şarampole yuvarlandı. İddialara göre, araçtan kendi imkanlarıyla çıkan Çekiç, karşı şeride geçerek yardım istediği sırada tır tarafından çarptı. Çarpmanın etkisiyle Mehmet Çekiç, yol kenarındaki çalıların arasına fırladı. Aynı gün içinde jandarma ekipleri başka bir kaza ihbarı üzerine olay yerine gittiğinde Menderes Çekiç'in cesedini çalıların arasında buldu. Olayın araştırılması için inceleme başlatıldı.

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığına bağlı Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri ve trafik ve olay yeri inceleme ekipleri, olayın yaşandığı bölgedeki güvenlik kameralarını ve Plaka Tanıma Sistemini (PTS) inceleyerek tırın plakasını belirledi. Daha sonra plakadan sürücü ile irtibata geçildiğinde, Adana'da yaşayan N.Ş. isimli şahsın tırı kullanan kişi olduğu tespit edildi.

Jandarma tarafından gözaltına alınan N.Ş., ifadesinde Emirdağ ilçesinden geçerken tırı ile bir cisme çarptığını, ancak neye çarptığını anlamadığını ve devam ettiğini söyledi. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra olayı kabul etti ve adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Bu hükümler, sürücü belgesine el konulması ve yurt dışı çıkış yasağı gibi tedbirleri içeriyor.