Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, UNESCO Yaşayan Kültür Hazinesi ödülü sahibi çini ustası Hamza Üstünkaya ile bir araya geldi. DPÜ'deki Hamza Üstünkaya Çini Tasarım ve Uygulama Atölyesi'nde gerçekleşen buluşmada Rektör Kızıltoprak, Üstünkaya'nın çalışmalarını ve eserlerini inceledi.

Hamza Üstünkaya ve kızı Gülseren Öztuğcu tarafından karşılanan Rektör Kızıltoprak, Üstünkaya'nın atölyede yaptığı çalışmalar ve çini sanatı üzerine sohbet etti. Ünlü sanatçının kaleme aldığı şiiri dinleyen Kızıltoprak, kendisi de Türk Edebiyatı'ndan çini sanatını konu alan şiirler okudu. Görüşme sırasında, Üstünkaya'nın özgün desenlerini içeren Kütahya Desenleri isimli kitap da Rektör'e hediye edildi.

Rektör Kızıltoprak, Hamza Üstünkaya'yı tanımaktan ve üniversitede çalışmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti. Ayrıca yeni akademik yılın başlamasıyla birlikte atölyenin öğrenciler tarafından doldurulacağına inandığını ifade etti.