Gözden kaçırmayın

Gaziler Günü Kutlu Olsun!Gaziler Günü Kutlu Olsun!

Emet ilçesindeki alt yapı çalışmalarının yüzde 70'inin tamamlandığı açıklandı. Emet Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarda, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu kanalları gibi hat döşeme işlemlerinin yanı sıra büyük su depolarının yapımı ve Emet gölünden su getirilmesi çalışmaları da hızla ilerliyor. Yüklenici firma, toplamda 56 kilometrelik kanalizasyon hattının 51 kilometresini tamamladı. Ayrıca bin 200 muayene bacası ve bin 400 parsel bacası da imal edildi. İçme suyu hattının ise 68 kilometrelik bölümünün 39 kilometresi tamamlandı. İlçenin merkezinde bulunan 800 metreküplük su deposunun yüzde 80'i tamamlandı. Çalışmaların bir parçası olan Sorgun mevkiindeki 3,5 kilometrelik yağmur suyu kanalları tamamlandı ve deşarj hattının ise 1 hafta içinde tamamlanması planlanıyor. Emet Hamam Mahallesi ve çarşı merkezde ise çalışmalara devam ediliyor. İçme suyu artıma tesisi için ise kazı ve sıfırlama çalışmaları sürüyor.

Yüklenici firma, çalışmalarını 33 araçla sürdürüyor. Bu araçlardan bazıları, 6 adet 14 tonluk ekskavatör, 2 adet 21 tonluk ekskavatör, 1 adet 6 tonluk ekskavatör, 8 adet jcb (lastikli yükleyici), 1 adet tır, 12 adet kamyon, 1 adet mazot tankeri ve 1 adet silindirden oluşuyor.

Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, alt yapı çalışmalarını yakından takip ediyor ve yüklenici firmadan haftalık çalışma raporlarını alıyor. Doğan, 60 yıldır süregelen alt yapı sorunlarının sona ereceğini belirterek, Gazi Emet halkının modern bir alt yapıya kavuşmasını ve sağlıklı içme suyuna ulaşmasını istediklerini söyledi. Çalışmaların yüzde 70'inin tamamlandığını ifade eden Doğan, sıkıntıların en aza indirilmesi için çaba gösterdiklerini vurguladı. Ancak bazı sıkıntıların yaşanabileceğini ve halkın sabrını ve hoşgörüsünü talep ettiklerini belirtti. Üst yapı projelendirme çalışmalarının da başladığını ve 2024 yılının Gazi Emet için bir yeniden doğuş yılı olacağını ifade etti.