Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Aranan FETÖ Şahsını YakaladıAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Aranan FETÖ Şahsını Yakaladı

Kütahya Belediyesi tarafından tamamen yenilenen Ressam Ahmet Yakupoğlu Parkı (Maltepe Parkı), hizmete açıldı. Parkın alt ve üstyapısıyla beraber tamamen yenilenerek hizmete sunuldu. Açılış törenine Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, il protokolü ve birçok vatandaş katıldı.

Parkın geçmişindeki atıl vaziyeti ve metruk yapıları ortadan kaldırmak için çalışmalar yapıldı ve park tamamen yenilendi. Belediye Başkanı Işık, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kütahya'nın dünya markası olan Ressam Ahmet Yakupoğlu ve Hisarlı Ahmet'i tanıtmak için çaba sarf ettiğini belirtti. Yakupoğlu Ahmet'in şehrinde belediye başkanı olmanın büyük bir onur olduğunu ifade etti. Parkın adının verildiği Ressam Ahmet Yakupoğlu'na layık bir şekilde düzenlendiğini söyledi. Başkan Işık, parkın düzenlenmesinde yardımcı olan ekibine teşekkür etti.

Ressam Ahmet Yakupoğlu Parkı, yıllardır kullanılmayan bir alandı ve metruk yapılara sahipti. Belediye Başkanı Işık, parkın geçmişteki halinin çocukların geleceğini etkileyecek kadar tehlikeli bir alan olduğunu ve bunun için parkı yenileme kararı aldıklarını söyledi. Parkın yenilenmesinde Belediyenin iştiraki Belde A.Ş.'nin büyük emeği olduğunu vurguladı. Başkan Işık, parka sahip çıkan ve koruyan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Parkın yaklaşık 32 dönümden oluştuğunu belirten Başkan Işık, yeşil alan çalışmalarıyla birlikte parkın toplam alanının 19 dönüm olduğunu ve içinde restoran, büfe, tuvaletler, muhtarlık ve spor sahaları gibi tesislerin bulunduğunu söyledi. Ayrıca bin 80 ağaç ve 2 bin 245 çalının parka ekildiğini ifade etti. Başkan Işık, Kütahya'da toplam 1 milyon 750 bin metrekare kayıtlı park alanına sahip olduklarını ve bunun üzerine 7 yeni park daha kazandırarak bu alanı artırdıklarını açıkladı. Ayrıca Millet Bahçesi, Yoncalı Mesire Alanı, Yedigöller Alanı, Kanal Kütahya gibi projelerle toplamda 3 milyon 500 bin metrekare yeşil alan hedeflediklerini söyledi.

Kütahya Belediyesi, Ressam Ahmet Yakupoğlu Parkı'nı tamamen yenileyerek hizmete açtı. Parkın geçmişteki atıl vaziyeti ve metruk yapıları ortadan kaldırıldı ve park yeniden düzenlendi. Belediye Başkanı Işık, parkın açılış töreninde yaptığı konuşmada, parkın Ressam Ahmet Yakupoğlu'na layık bir şekilde düzenlendiğini ve hedeflerinin 3 milyon 500 bin metrekare yeşil alan oluşturmak olduğunu söyledi. Etkiketi: #Kütahya #RessamAhmetYakupoğluParkı #MaltepeParkı #YeşilAlan