Gözden kaçırmayın

Sivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük SağlayacakSivriler İnşaat ile Yapılan Sponsorluk Anlaşması Eskişehirspor'a Görünürlük Sağlayacak

Eskişehirspor taraftarları, İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna'nın sosyal medyada İstanbul takımlarını destekleyici paylaşımlarına basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Taraftarlar, İlçe Başkanlığına çelenk bırakarak Başkan Tuna'nın görevden alınmasını istedi.

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği (ETB), İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna'nın kişisel sosyal medya hesabından İstanbul takımlarının şampiyonluk kutlama paylaşımları yapmasına ve evine bayrak asması görüntülerini yayınlamasına tepki gösterdi. ETB Başkanı Murat Diri önderliğinde toplanan siyah-kırmızılı taraftarlar, düzenledikleri basın açıklamasında İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna'nın görevden alınmasını talep etti. ETB tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Değerli Eskişehirsporlular ve Eskişehir halkı. Biz Eskişehirspor'a gönül vermiş, şehrin yükünü omuzlamış, Eskişehir'in ismini gururla taşıyan taraftarlar olarak uzun süredir duruş sergiliyoruz. Eskişehir'de sadece Eskişehirspor var. Şehrimizde Eskişehirspor bayrağı taşımayan, bu bayrağın gölgesinde durmayan herkese karşı nettir durumumuz. Eskişehirspor bizim davamızdır. Bu dava bize büyüklerimizden miras kalmıştır ve biz de gelecek nesillere aktarmak için çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Şehrimizi bu tür tartışmalarla meşgul etmek istemiyoruz. Şehrimizde bulunan odalar, dernekler, atamalar, seçimler, STK'lar, hepsi Eskişehirsporlu olmalıdır. Eskişehirspor'un İstanbul hegemonyasına karşı kurulduğunu, Anadolu'da söz sahibi olduğunu unutanlara ve bu duruşu benimsemeyenlere şehrimizde yer vermek istemiyoruz. Geçtiğimiz günlerde başka bir siyasi parti ilçe başkanının aynı konuda uyarmamıza rağmen İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı'nın İstanbul takımlarını destekleyen paylaşımlar yapmasını ve utanmadan evinin balkonuna bayrak asarak şampiyonluk kutlamalarını sosyal medyada paylaşmasını acizlik olarak görüyoruz. Eskişehir'in bu tür insanların liderliğine ihtiyacı yok. İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı derhal istifa etmeli ve İstanbul Mecidiyeköy'de ilçe başkanlığı için başvuruda bulunmalıdır. Tüm şehrimizin bilmesini isteriz ki Eskişehir hassasiyeti taşımayan herhangi bir sivil toplum kuruluşu, parti, odalar veya dernek seçilmemelidir. Eğer Eskişehir çocuğu kendi değerlerine sahip çıkmazsa, Eskişehir'in bilincini oluşturamayız. Bizler için Eskişehir menfaatleri, Eskişehir hassasiyetleri tüm siyasi görüşlerin üzerindedir. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İyi Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Emine Edizgil ve diğer İyi Parti dostlarımızdan mevcut İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanının görevden alınmasını rica ediyoruz."

Taraftarlar daha sonra üzerinde "Yazıklar olsun", "Eskişehir'de sadece Eskişehirspor" yazılı bir çelengi Eskişehir Odunpazarı İlçe Başkanlığı kapısına bıraktı. Bir süre istifa çağrısı yapan taraftarlar, daha sonra bölgeden ayrıldı.